Polis dehşet saçtı!

*Karacabey Akfa Dikey Tarım Salça Fabrikası Genel Müdürü Yaşar Taş’ın eşi Tülay Taş’ın durumunun ağır olduğu, Yardımcısı Sinan Delibaş’ın ise tehlikeyi atlattığı belirtildi.
*Yaralılar, Bursa Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alındı. Olaydan sonra yakalanan polis İlhan Özcan dün çıkarıldığı mahkeme sonrası tutuklandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğünde çocuk suçları ile ilgili bölümde görev yapan polis memuru İlhan Özcan, önceki gün saat 09.30 da Nilüfer’deki Hasanağa Şehit Er Kadir Çavuşoğlu İlkokulu’na silahlı baskın düzenleyerek, oğlunun aynı okulda öğrenci olması nedeniyle daha önce sık sık tartıştığı yöneticilere kurşun yağdırdı.
Ömer Matlı İlkokulu’ndan Bursa’ya atanan Karacabeyli Okul Müdürü Tülay Taş ile Yardımcısı Sinan Delibaş kurşunların hedefi oldu. 12 kurşunla ağır yaralanan Taş ve ayağına bir kurşun isabet eden Delibaş Bursa Tıp Fakültesi’nde tedavi altına alındı.
Karacabey Akfa Dikey Tarım Salça Fabrikası Genel Müdürü Yaşar Taş’ın eşi Tülay Taş’ın durumunun ağır olduğu belirtildi.
Beş yıl önce Ömer Matlı İlkokulu’ndan Bursa’ya atanan başarılı müdüreye dün ikinci kez operasyon yapıldı.
Çirkin saldırı Bursa’da olduğu gibi Türkiye’nin her tarafında yankı buldu ve lanetle kınandı. Bursa Çocuk Şube Müdürlüğü’nde görevli gözü dönmüş saldırgan Polis Memuru İlhan Özcan üzücü olaydan sonra meslektaşları tarafından yakalandı. Saldırganın görevinden uzaklaştırıldığı ve dün çıkarıldığı mahkeme sonrası tutuklandığı öğrenildi.
Minik öğrenciler, okula yapılan baskın sırasındaki silahlı saldırı olayını gözyaşları ile anlatırken, okul tatil edildi.
Alınan bilgiye göre, veli konumundaki İlhan Özcan isimli polis, çocuğunun sınıfının değiştirilmesi için Okul Müdürü Karacabeyli Tülay Taş ve Müdür Yardımcısı Sinan Delibaş ile bir yıldır sık sık tartışma yaşadı.
Okul yöneticilerinin, tartışmanın boyutlarının değiştiğini ileri sürerek tehdit edilmeye başlandıklarını ve önlem alınması için defalarca ilgili yerlere başvuru yaptıkları öğrenildi.
Dehşeti yaşayan öğrenciler olayı gözyaşları içinde anlatırken, etkinlik nedeniyle okulda bulunan veliler büyük panik yaşadı ve polis memurunun ailesine tepki gösterdi.
O polis bir ay önce de okulu basmış
Bursa’da önceki gün okulda dehşet saçıp iki eğitimciyi silahla öldürmek isteyen polis memurunun bir ay önce de aynı eylemi gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Okulu basarak müdü tehdit ettiği dile getirilen saldırgana karşı önlem alınmaması eleştirildi.
Eğitim-Bir-Sen Bursa 1 No’lu Şube Başkanı Numan Şeker, polis memurunun 1 ay önce de okul müdürünü tehdit ettiğini söyledi. Şeker, “Polis memuru aynı zamanda bir veli olarak bir ay önce okul müdürünü tehdit etmiş. Okul müdürümüze makamında ‘Bunun hesabını sana soracağım’ demiş. Okul yöneticileri tehditlerden sonra Milli Eğitim Müdürlüğüne ve Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuş. Zanlı, sabah elini kolunu sallayarak yine okula gelip yukarıya çıkıyor. Müdüre hanımı odasında göremeyince memurun odasına giriyor. Müdüre hanıma orada soru dahi sormadan kurşun yağdırmaya başlıyor. Ondan sonra hızını alamayıp dışarı çıkıyor. Silah seslerini duyarak gelen müdür yardımcısına da ateş ediyor. Tahminen kurşunları bittiği için daha fazla ateş edemiyor. Anlaşılan, kurşunu bitmemiş olsa önüne gelene ateş edecekti.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.