Plaka uyarısı yapmıştık!

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) öğrencilerini uyarmış.
Cumhuriyet’ten İklim Öngel’in haberine göre, Hümeyra Öktem Yüksek Öğretim Kız Yurdu’ndan öğrencilerine gönderilen mesajda, “Sevgili öğrencimiz Kızılay civarında aranmakta olan bomba yüklü bir araç olduğu istihbari bilgisini aldık. Kızılay tarafına gitmemenizi rica ediyoruz” denmiş.

* Kendi öğrencilerinin dışındakiler insandan saymamışlar ki istihbaratı kendilerine saklamışlar.
Bir yurt yetkilisi, öğrencileri ve aileleri telaşlandırmak için böyle bir şey yapmadıklarını belirterek, “Güvenilir bir kaynaktan bilgi aldık” diyen yetkili istihbaratın ‘fos çıkmasını‘ umduklarını söylemiş.
Fos çıkmadı, BOM çıktı.
Sizin çocuklar yırttı,
Gerisi, PARAMPARÇA

ABD 11 Mart’ta yayınladığı bir bildiriyle kendi vatandaşlarını uyarmış ve Ankara’da Bahçelievler civarından uzak durmalarını söylemiş.
Onlar da kurtarmış paçayı…

Peki, kendi halinde vatandaşı uyaran bir Allah’ın MİT’i yok muydu acaba?

Pardon,
Uyarmazlar mı, uyarmışlardı aslında…
Durup durup “araç plakası” yayınlamışlardı dikkat edelim diye.
17 Şubat Ankara saldırısının ardından 21 Şubat’ta uyarmışlardı mesela:
“Gaziantep, İstanbul, Mardin, Diyarbakır, Nevşehir’de çalındığı veya gasp edildiği belirtilen 27 RL 907, 34 VZ 560, 47 PA 592, 21 DD 212, 34 NG 8810, 50 FN 946 plakalı 6 aracında yine PKK eylemlerinde kullanılacağı bilgisi ile tüm ülkedeki güvenlik güçlerinin uyarıldığı öğrenildi.” demişlerdi.

Bu uyarıyla demişlerdi ki:
“Yollarda salına salına yürümeyin, vitrinlere bakmayın, alışveriş yapmayın, telefonunuzla oynamayın, arkadaşlarınızla şakalaşmayın, gözlerinizi dört açın ve plaka avına çıkın.”
“Araç kullanırken, otobüste minibüste dolmuşta, hep plakaları kollayın.”
“Ezberleyin önce plakaları. Olmadı bir kâğıda not alın. Açın açın bakın sonra. Önünüzden geçen araçların birini bile gözünüzden kaçırmayın.”
“Her şeyi devletten beklemeyin, bu araçlardan birisini görüp de kaçmadıysanız ve araçla birlikte patladıysanız sorumluluk sizin dikkatsizliğinizde.”
“Biz uyarmıştık!”
“Demiştik biz!”
“Daha ne yapalım?”
“Gelip tek tek kapınızda nöbet mi tutalım?”

Dört bir yanı siber ağlarla örülü memleketimde, sürücülere göz açtırmayan MOBESE‘ler, en ufak bir muhalif sesi ininden bulup çıkartıp hapise tıkacak kadar becerikli kulaklar, yurt içi / yurt dışı çalışan kim bilir kaç köstebek

Ve vatandaşa yapılan uyarı;
Şu şu şu plakalara DİKKAT!

cananekncylmz@gmail.com'

Canan Ekinci Yılmaz

1 Nisan 1963 Karacabey doğumlu. Karacabey Lisesi mezunu. 5 Ekim 2010 itibariyle yazar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.