Perinçek; Danişment merasını anlattı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek; Karacabey Danişment merasının mücadelesini Türkiye ile paylaştı. Ulusal Kanal’da yayınlanan Çıkış Yolu programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Perinçek Danişmentlilerin mera mücadelesini anlattı.
Danişment merasının 3 yıl önce başlayan mücadelesinde Vatan Partisi Hukuk Bürosu Başkanı Nusret Senem’in Muhtar Necmettin Zarif ile diyalog kurarak mahkeme sürecini yakından takip ettiği belirtildi. Bu süreçte Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın İl Tarım Müdürlüğünü mahkemeye vermesinin ardından Nusret Senem’in Balıkesir İl Başkanı Avukat Osman Şahin ve Vatan Partisi İstanbul Hukuk Bürosu’nun birlikte çalışmasını sağladığı dile getirildi. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek geçtiğimiz Mart ayında Danişment Muhtarı Necmettin Zarif ‘i Bursa ziyareti sırasında görüşmeye çağırarak, mera davası ile ilgili yapabileceklerini anlatmıştı. Davaya ait tüm dosyaları isteyen Perinçek daha sonra dava süreci ile ilgili bilgileri Necmettin Zarif ‘e aktarmıştı. İkinci kararın olumsuzluğu üzerine Köyün Avukatı İstinaf Mahkemesi’ne başvurmuştu. İstinaf başvurusunun beklendiği bugünlerde Doğu Perinçek, mera mücadelesini gazetecilerin sorularını yanıtlarken anlattı.
Perinçek, “Danişment köyü büyük bir mücadelenin içinden geçti, geçiyor. Bu dönemde Vatan Partisi olarak her aşamada yanlarında yer aldık, yer alacağız. Meralar köylerimizindir. Akp’nin gasp ettiği köy malları Büyükşehir Yasası’nın sonucudur. Bu yasa kaldırılmalıdır. Vatan Partisi’nin iktidarında ilk yapacağımız işlerden biri bu yasanın kaldırılmasıdır. Köylerimizin tüm malvarlığını iade edeceğiz. Hukuksal yönden Muhtarlıkları güçlendirerek bu gasplara engel olunmasını sağlayacağız. Köylerimizin su kaynakları özelleştirilmek istenmektedir. Bu KHK kaldırılacak. Su kullananındır. Köylerimizin suları köylümüzündür. Sulamada kullandıkları elektrikte indirim yaparak borçlarının yarısını sileceğiz. Çiftçimizin ve köylümüzün Tarımsal Kooperatiflerini hukuksal yönden güçlendirerek tesis ve fabrika kurmalarının önünü açacağız. Tarımsal bilgi ile donatılmaları için Ziraat Mühendislerimizi ve Veterinerlerimizi seferber ederek yanlarında olacağız. Et dışalımına son verip TİGEM’in yeniden tohum ve damızlık sağlatan kurumlar olmasını sağlayacağız. Tarımsal aletlerin en ucuz , en kolay ulaşılabilir duruma gelmesi için her türlü desteği sağlayacak olanakları sunacak, teşvikleri üst düzeylere çıkaracağız. 37 milyon dekar tarlamız üretim dışı bırakılmıştır. Üretime açarak tarımızla büyüyeceğiz. Bu aşamada İran Cumhuriyeti ile mazotu köylümüzün ve çiftçimizin deposuna 2 Türk Lirasından koyacak anlaşmayı yaptık. Yanı sıra Rusya ile tüm tarım ürünlerimizin satışını yükseltecek biçimde görüş birliğine vardık. Çin ülkemizden özellikle meyve satın almak için talipli. Bu bağlamda Çinli işadamlarını ülkemize çağırdım. Konya, İzmir, Afyon çevrelerinde araştırma yaptılar. Köylümüzle, çiftçimizle Türkiye’yi yönetecek. Devrimci Önderimiz Atatürk gibi kalkınmada önceliği tarıma vereceğiz ” dedi.
Danişment ‘in mera mücadelesini yakından izleyen Perinçek ‘in Ulusal gündeme mücadeleyi taşıması memnuniyetle karşılandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.