Perinçek Bursa’ya çıkarma yaptı!

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Yerel Seçimler kapsamında Bursa’ya çıkarma yaptı. Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 336 gün önce işten çıkarılan Cargill emekçilerini ziyaret eden Perinçek ardından Yerel Seçimlerin ilk mitingini İznik Tacir Köyü’nde gerçekleştirdi. Vatan Partisi Tacir Köy Temsilciliği’nin açılışını da yapan Perinçek daha sonra çevre köylerden de geniş katılımla gerçekleşen mitingde konuştu. Perinçek gecede Vatan Partisi Bursa İl Örgütü’nün düzenlediği Birlik ve Zafer Yemeği’ne katıldı.
Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ilk önce 336. gününü dolduran Cargill işçilerinin direniş çadırını ziyaret etti. Sendikaya üye oldukları gerekçesiyle 14 işçi işten çıkarılmış. İşçiler 332. gün önce Cargill fabrikası önünde direnişe başlamıştı. Hukuki mücadeleyi ise üye oldukları Tek-Gıda İş önderliğinde sürdürüyorlar.
Tek-Gıda İş Sorumlusu Suat Karlıkaya ‘nın karşıladığı Perinçek daha sonra direniş çadırında konuk oldu. Beraberinde İl Başkanı Hacı Bektaş Aykut ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suna Soydaş ile mücadelenin içeriğini dinleyen Perinçek, desteklerinin süreceğini belirtti. İşçi ve emeğin sonuna dek geçmişten bugüne tek mücadele yerinin Vatan Partisi olduğunu söyleyen Perinçek’e hukuki süreç hakkında Suat Karlıkaya geniş bir bilgi verdi. Ziyaret sonrası çadır önünde anı fotoğrafı çekildi. Perinçek ayrılırken, “bu direniş zaferle sonuçlanacak. Ve o zafer gününde bu çadır önünde halay çekeceğiz” dedi.
Perinçek, Cargill emekçilerinin direnişine destek verdikten sonra İznik’e geçti. İznik Tacir Köyü’nde Vatan Partisi Köy Temsilciliği’nin açılışını yapan Perinçek bir konuşma yaptı. Perinçek, “Türk Milletinin Efendisi Köylüdür” diyerek başladığı konuşmasını şöyle sürdürdü. “Sizler Türkiy ‘nin namususunuz. Sizler Türkiye’nin üretim gücüsünüz. Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk sizleri ülkenin efendisi ilan etti. Ve bizler Vatan Partisi olarak üretenin, üreticinin sonuna dek yanında olacağız. Türkiye borçlanarak yönetilemez. Türkiye samanından gübresine, iğnesinden ipliğine ithalat cenneti yapıldı. Nasıl? Borçlanarak, bugün bu ekonomik sistem ve savunucuları iflas etmiştir. Üretim Ekonomisi vazgeçilmez, vazgeçilemez çözümdür. Bir üretim devrimi yapacağız. Bunu siz Tacir’in namuslu köylüleriyle, Türkiye’nin namuslu ve üretken Köylüleriyle yapacağız. Bizlerin en büyük güvencesi, Türk Köylüsüdür. Sizlerle üretim devrimini gerçekleştireceğiz.” dedi.
Perinçek mitingin ardından Vatan Partisi Bursa İl Örgütü’nün düzenlediği Birlik ve Zafer Yemeğine katıldı. İl Başkanı Hacı Bektaş Aykut ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suna Soydaş’ın ardından kürsüye gelen Perinçek konuşmasına “Üretici baş tacıdır” diyerek başladı. Perinçek konuşmasını şöyle sürdürdü. “Bugün İznik’in Tacir Köyü’nde Türkiye’nin namuslu insanlarıyla, namuslu üreticileriyle birlikteydik. Artık ekemiyor, biçemiyorlar. Borçlanma Ekonomisi savunucuları ve devam etmekte ısrar eden Ak Parti anlayışıyla bu sürdürülemez. Derhal Üretim Devrimi yapılmalıdır. Türkiye buna hazırdır. Vatan Partisi bu göre ve hazırdır. Türkiye’nin üreticileri Çiftçisiyle, köylüsüyle biz üretim devrimini yaparız. Bu yıl ödenecek dış borç miktarı 178 Milyar dolar. Biz bu borçtan korkmuyoruz. Çünkü Türk Köylüsünün, çiftçisinin üretim namusuna güveniyoruz. Çatal çıkmazın diğer iki ortağı CHP ve İyi Parti ‘de bu düzenin, bu sistemin savunucusudur. Programları, çözümleri bulunmamaktadır. Borcu borçla ödeme dönemi bitmiştir. CHP ve İyi Parti yalnızca iktidar olmak uğruna, ABD planlarının parçası olmayı seçmiş. HDP ile yani PKK destekçisi parti ile açık açık ittifak yapmaktadır. Üretim Ekonomisi ve Vatan Birliği sağlanmadan Türkiye Cumhuriyeti’nin tam bağımsızlığından söz edilemez. Vatan Partisi olarak bu göreve hazırız. Üretim Devrimini gerçekleştirecek, vatan bütünlüğünü sağlayacak kadrolarımız göreve hazırdır” dedi.
Konuşmaların ardından İznik, Orhaneli ve Bursa’dan Vatan Partisi’ne katılan 39 kişiye Genel Başkan Doğu Perinçek ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Suna Soydaş rozetlerini taktı. Vatan Partililer daha sonra müzik eşliğinde Halk Oyunları oynadı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.