Çanakkale Destanı unutulmaz!

Karacabey’de bugün, Kaymakamlık ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla törenler düzenlendi.
Coşku ve hüznün bir arada yaşandığı anlamlı günde, Cumhuriyet Alanı’nda başlayan programda; Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı ile Şehit ve Gazi aileleri Atatürk Anıtı’na çelenk bıraktı. Cumhuriyet Alanı’ndaki törenin ardından protokol üyeleri Şehitlik Anıtı’nı ziyaret etti.
Programın ikinci bölümü, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde Muhsin Özdamar Ortaokulu tarafından düzenlenen ve büyük beğeni toplayan duygu yüklü program ile devam etti. “18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü” etkinliklerine İyi Parti Bursa Milletvekili İsmail Tatlıoğlu, Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş, siyasiler, belediye başkan adayları, daire amirleri, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda Karacabeyli katıldı.
Buradaki program; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrası Genç Sadâ” Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması’nda Bölge 4.’sü olan Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Tayyip Kantar’ın Kur’an-ı Kerim Tilaveti ile start aldı.
Daha sonra Muhsin Özdamar Ortaokulu Müdürü Engin Vural günün anlam ve önemini belirten bir konuşma gerçekleştirdi. Vural, “Milletimiz Malazgirt’de, Kosova’da, Niğbolu’da, Yemen’de, Sarıkamış’ta, Çanakkalle’de, İstiklal Harbi’nde, Kıbrıs’ta, 15 Temmuz’da ve Afrin’de destanlar yazdı. Şanlı tarihimizi düşündüm, kalbim coşkuyla çarptı. Vatan uğruna şehit olan Kaymakam Muhammed Fatihsafi Türk’ü, Savcı Mehmet Kiraz’ı, Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan’ı, 15 Temmuz hain darbe girişimi karşısında dimdik duran astsubay Ömer Halis Demir’i, Öğretmen Aybüke’yi, dağlarda, vatanın en uç karakollarında memleketi savunmak için kendini feda eden Mehmetçiği, sayamadığım tüm şehitlerimizi düşündüm, kıvanç duydum ve gururlandım. Şehidim; gözünüz arkada kalmasın. Sizlerle mahşerde buluşup, beraber yürümek istemeyen bir Türkiye var. Ruhunuz şad olsun” dedi.
Büyük alkış alan Vural’ın konuşmasının ardından Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında yapılan şiir, kompozisyon ve resim dalında derecele alan öğrenciler için ödül töreni düzenlendi. Karacabey Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkanı Ali Özkan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Atbaş beraberinde Şehit aileleri birlikte derece alan öğrencilere ödüllerini takdim etti.
Muhsin Özdamar Ortaokulu öğrencilerinin başarıyla sunduğu programda daha sonra sırasıyla; “Hey On Beşli” türküsü, “Bir Yolcuya” isimli şiir, “Kışlalar Doldu Bugün” türküsü, “30 Kuş” adlı şiir, “Çanakkale” türküsü, 18 Mart Oratoryosu, “Yemen” şiiri ve türküsü, “Bir Bayrak Rüzgar Bekliyor” isimli şiir ve “Kolay Değildir” şarkısı sahne aldı. Çanakkale destanı ruhunu yaşatan öğrencilerin profesyonellere taş çıkartan performansıyla duygu yüklü program izleyenlerden tam not aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.