Belediye’yi yine kazanacağız!

Belediye’yi yine kazanacağız!
*Karacabey’de AK Parti’nin en güçlü olduğu zamanda Belediye’yi kazandıklarına dikkat çeken Demokrat Parti İlçe Başkanı Mustafa Çırpan, bu kez daha rahat kazanacak-larına inandıklarını söyledi.
*DP İlçe Başkanı Mustafa Çırpan’la yerel seçimler üzerine konuştuk. Siyasete bakış açısından seçimlere nasıl hazırlandıklarına, başkan adaylarından, Karacabey’in sorunlarına kadar biz sorduk, 25 yıldır siyasetin içinde olan DP İlçe Başkanı Mustafa Çırpan yanıtladı:
Çakır-Siyaset deyince aklınıza ilk gelen nedir?
Çırpan- Bence siyaset, şeffaf bir idare, güven veren yönetim ve halka hizmet anlayışıdır.
Çakır- Siyasi tecrübenize güveniyor musunuz?
Çırpan- 1983 yılında kurulan Doğru Yol Partisine üye oldum. Partinin her kademesinde görev yaparak bu günlere geldim. İki dönemdir ilçe başkanıyım 25 yıllık siyasi tecrübeme güveniyorum.
Çakır- Yaklaşan yerel seçimler öncesi DP’deki son durum nasıl?
Çırpan- Son seçimlerde aldığımız oy, partimizin gerçek oyu değildir. Köylümüzün, esnafımızın, memur ve işçimizin durumu ortadadır. Bunları uzun uzun anlatmaya gerek yok. Kıratın iktidarda olmadığı zamanlarda halkımız çok zor durumlara düşmüştür. Kurtuluş Kırattadır.
Çakır- Anavatan Partisi ile işbirliği içinde hareket ettiğiniz yolunda çıkan haberler doğrumu?
Çırpan- Biz iki partinin tabanının aynı olduğu inancındayız. Karacabey’in menfaati için her türlü adımı atmaya hazırız.
Çakır-  Belediye Başkanı Ergün Koç’un çalışma anlayışından memnun mu sunuz? Başkanlığa yine aynı isimle devam etme gibi bir düşünceniz varmı?
Çırpan- Halkımızın istediği bir adayla yola devam edeceğiz. Seçimlere 5 ay gibi çok uzun bir süre var. Şu anda isim vermek etik olmaz. Aday ya da adaylarımızı henüz belirlemedik. Bu konudaki çalışmalarımızı titizlikle sürdürüyoruz.
Çakır- Ergün Koç, başarılı oldu diyebilir misiniz?
Çırpan- Bence bu sorunun yanıtını halkımız vermelidir. Doğrusu bu değilmidir?
Çakır- Seçim öncesi resmi teklifte bulunduğunuz bir aday varmı? Adayınızı hangi kriterlere göre belirleyeceksiniz?
Çırpan- Seçim öncesi adaylık için kimseye resmi teklifimiz olmadı. Şeffaf, çalışkan, dürüst Karacabey’i seven ve güven duyulan bir adayı halkımızın karşısına çıkartacağız.
Çakır- Halkın yaklaşan yerel seçimlere bakış açısını nasıl değerlendiriyorsunuz?
Çırpan-Halk, kendine yakın, samimi ve güven duyduğu bir aday görmek istiyor. Yerel seçimlerde de bu kriterlere uygun kişilere oy verecekler. DP olarak halkımızın istediği adayı çıkartacağız.
Çakır- Karacabey’in en büyük sorunları nelerdir?
Çırpan- Karacabey’in en büyük sorunu çöptür. Tüm çalışmalara karşın bu konuda olumlu bir sonuç alınamadı. Engeller aşılamadı.
Çakır-Karacabey’deki yerel seçimlerde başarısız bir sonuç alınırsa bu DP’yi nasıl etkiler?
Çırpan- Geçen dönem iktidar partisinin en güçlü zamanında seçimi nasıl kazandıysak, bu kez seçimi daha kolay kazanacağımıza inanıyoruz. İnanmak başarmanın yarısıdır. Halk, Kır Atını özlemektedir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.