Paşader’de görkemli iftar

Bursa Mustafakemalpaşalılar Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği iftar yemeği görkemli geçti. Hanzade Salonları’nda gerçekleştirilen yemeğe Bursa ve Mustafakemalpaşa’da yaşayan 700’ün üzerinde davetli katıldı.
Programa AK Parti Bursa Milletvekilleri Önder Matlı, Mustafa Öztürk, Hakan Çavuşoğlu, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Eski Dernek Başkanı Metin Tuncel ve Mahmut Gök, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Fahri Yıldız, Törörle Mücadele Müdürü İskender Çalışkan, Mustafakemalpaşa Emniyet Müdürü Kemal Akbaba, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Özmen, Mustafakemalpaşa CHP İlçe Başkanı Gürkan Esen, Mustafakemalpaşa Ticaret Odası Başkanı Şenol Önal, Tepecik Belediye Başkanı Metin Boru, Mustafakemalpaşa Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin Sülün, Köy ve Belde Dernek başkanları, Tatkavaklı Taşıyıcılar Kooperatifi yöneticileri, Mustafakemalpaşa Belediye Meclis üyeleri, Mustafakemalpaşalı ve Bursalı iş adamları ile Paşader Dernek Yöneticileri ve eşlerinin katıldığı bu yılki iftar yemeğinde birlik, beraberlik ve yardımlaşma duyguları en üst düzeyde yaşandı.
Sunumunu Bursa Duaçınarı İmamı Mustafa Gönül’ün yaptığı gecede konuklar, Ulu Cami Baş İmamı Tahsin Karanfil ve Musuki grubunun ilahileri ile Ramazanın feyzine ulaştı.
Gecenin önemine ilişkin açıklamada bulunan Paşader Başkanı Halim Çapkın, “Bu geceyi uzun zamandır planlıyorduk. Ramazanın feyzini ihtiyaç sahibi üyelerimizle birlikte yaşamak istedik. Bu gün burada 50 değişik beldemizin temsilcisi bulunmaktadır. 30’u aşkın belde muhtarımızda bizimle birlikte. Ayrıca 100’ü aşkın meslek mensubu da iftarımıza icabet etmiş durumda. Ben öncelikle tüm İslam aleminin Ramazanı Şerifini kutluyorum. Cenab-ı Allah hiç kimseyi engelli ve ihtiyaç sahibi yapmasın. Önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da dayanışmanın en yükseğini yaşamalıyız. Bu gecenin geliri ile yine en azından 100 üniversite öğrencimize burs sağlamalıyız. Veren el alan elden her zaman üstündür.  Paşader 350 metrekarelik dernek merkezi ile hepimizin evi. Her türlü sevinç ve sorunlarımızı paylaşmaya hazırız. Nişan, Mevlit, Kına gibi cemiyetlerinizi, şirket ve köy toplantılarınızı derneğimiz salonlarında gerçekleştirebilirsiniz.
Çok başarılı gençlerimiz var. Bir o kadarda sorunlu öğrencilerimiz. Çocuklarımız ile yakından ilgilenmeliyiz. Lise ve üniversite mezunu çocuklarımıza iş bulmakta zorlanıyoruz. Öncelikle onlara iş tecrübesi kazanmaları ile ilgili kurslar düzenleyeceğiz. Bizler artık metropolde yaşayan Mustafakemalpaşalılarız. Hepimiz Bursa Büyük Şehir Belediyesinin fertleriyiz. Hepimiz Paşader’e üye olarak birlik, beraberlik içerisinde sıkı sıkıya kenetlenmeliyiz” dedi.
Daha sonra davetlilere seslenen Önder Matlı ve Turhan Tayan geceye katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirirken, birlik ve beraberliğin önemine değindiler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.