Sahte paralara dikkat!

TDP’den bayram öncesi önemli uyarı:
 
 
Karacabey Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, bayram öncesi piyasaya sahte para salınması olaylarına karşı vatandaşları uyardı.
TDP Yetkilileri İsmail Düzdağ ile Selma Gökçe, bayram alışverişlerinin hız kazandığı ve piyasada normalin üstünde dönen parayı fırsat bilen dolandırıcıların, sahte para ile alış verişlerine karşı dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.
Önceki gün İstanbul’dan Feribota binerek Mudanya’ya inen iki şahsın, karşılarında polisi görünce ceplerinde bulunan sahte 10 Bin lirayı yere atarak kaçmalarını hatırlatan TDP ekipleri, sahte para olayı ile karşı karşıya kalındığında hiç vakit kaybetmeden “155”’i aramalarını ya da en yakın polis merkeziyle irtibata geçmelerini istedi.
TDP Büro Amiri Komiser Yardımcısı Özcan Özkaya ise sahte para ve dolandırıcılık olaylarıyla ilgili şunları söyledi; “Vatandaşlarımız, bayram alışverişi esnasında dolandırıcılık, yankesicilik, cepçilik ve kapkaççılık olaylarına karşı son derece dikkatli ve duyarlı olmalıdır. Bayram alışverişlerinde kalpazanların ortaya çıkması nedeniyle alışveriş yaparken sahte para olaylarına karşı çok dikkatli olmalısınız.
 Tatile çıkan vatandaşlarımız; bu durumu mutlaka komşularına bildirmeli ve hırsızlık, yangın ve su baskınlarına karşı duyarlı hale getirmelisiniz. Komşularınıza size ulaşabileceği bir telefon numarası bırakın.
Bayram ziyaretlerine çıkarken geceleri evin bir odasının ışığını açık bırakmalı, kapı önünde bir çift terlik veya ayakkabı bulundurmalısınız. Bina girişlerinde posta kutusu varsa tatile çıkarken mutlaka posta kutularınızı boşaltmalı ayrıca tatile çıktıktan sonra komşularınızdan posta kutularınıza konanları almasını isteyin.
Kısa süreli evden ayrılsanız dahi balkon kapı ve pencereleri mutlaka kilitlemeli ve en son kontrolünü yaptıktan sonra evden ayrılmalısınız.
Para ve değerli eşyalarınızı evde ve açıkta bırakmamalısınız. Bayram ziyaretleri sırasında değerli eşyalarınızı oto içerisinde görünür bir şekilde bırakmamalısınız.
Ayrıca vatandaşlarımız esnafımız sahte para ve hırsızlık olaylarına karşı özellikle Bayram yoğunluğun yaşanabileceği Pazaryeri ve Sevgi Yolu üzerinde sık sık vatandaşlarımızı broşürlerle uyarıyor. Broşürlerde evden, İşyerinden hırsızlık olaylarına karşı ve telefon ile yapılan kontör para ve dolandırıcılık olaylarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.