Kartlara son, el izi ile para çekilecek

Ziraat Bankası, müşterilerinin el izini sisteme kaydederek biyometrik bankacılık hizmeti sunmaya hazırlanıyor.
Artık bankamatiklerde özel olarak hazırlanan bölüme elini koyan müşteri doğrudan banka işlemi yapabilecek. Otomatik para çekme makinelerinden (ATM) artık el izi ile para çekme dönemi başlıyor.
Yanınızda bankamatik ya da kredi kartı taşımadan bankamatikten tüm banka işlemlerini yapabileceksiniz. Ziraat Bankası, biyometrik bankacılık hizmetini yakın zamanda faaliyete geçiriyor. Buna göre bankamatiklerde özel olarak hazırlanan bölüme elini koyan müşteri doğrudan banka işlemlerini yapacak. Bunun için müşteri, önce Ziraat Bankası’nın kuracağı merkezlerde el izini sisteme kaydettirecek. Vücut ısısına duyarlı olacak olan sistemde müşteri, bankamatikteki bölüme elini yerleştirecek.
Doğrudan bankamatikteki bölümlere bağlanacak olan müşteri, buradan para çekme, yatırım, EFT, havale, fatura ödeme gibi birçok bankacılık işlemini gerçekleştirecek. Bankamatikte işlemi biten kullanıcılar, çıkış işlemini de ekranda beliren uyarı yazısıyla yapacak.
Ziraat Bankası yetkilileri, sistem üzerinde uzun süre çalışıldığını belirterek, güvenlik yönünden her türlü çalışmaların tamamlandığını söyledi. İnsanların avuç içlerindeki işaretlerin farklı farklı olduğunu ifade eden yetkililer “Bankaya gelecek olan müşterimiz, bu sistem için elinin izini bankamızın bilgi sistemine kaydedecek. Bankamatikte işlem yapacak olan müşterilerimiz, ellerinin avuçlarını bölüme yerleştirdikten sonra, sistem otomatik olarak müşterimizi tanıyacak. Kart taşımaya gerek kalmadan, şifre unutma derdi olmadan kullanıcılar her türlü banka işlemini ATM’lerden yapabilecek” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.