Partilerdeki arayış

Yerel seçimler yaklaştı ya, Erdek'te siyasi kulisler de bir hayli ısındı.

Ağzı olan konuşmaya başladı. Özellikle AKP için her gün yeni isimler gündeme getiriliyor.

Aday adayı olacağı söylenilen söz konusu isimler köşe başlarında sık, sık vitrine çıkarılıyor.

Neden acaba? Seçim yitirme kaygısının giderek artmış olmasından kaynaklanabilir mi?

Her türlü olasılık düşünülebilir.

AKP'de aday adaylığını açıklayan ilk isim Belediye Başkanı Hüseyin Aysan değil miydi? Aysan, işaret almasaydı yeniden aday adayı olur muydu? Adaylığı düşünmeseydi, şirketini Gülmüş Ticaret'e devreder miydi?

Bana göre, AKP'nin adayı Hüseyin Aysan'dır.

Aysan için,”Eniştesi milletvekilidir, en güçlü adayımız” denilerek, “Durmak yok, yola devam” kararı öne çıkmıştır. Gerisi ayrıntıdır. 

Ayrıntıdaki demokrasi zincirinin (!) tamamlayıcılarından Necati Elmas'ın kolları sıvadığını görüyoruz.

İlk çıkışıyla, Aysan'ın yetersizliğine gönderme yapan Necati Elmas'ın, “Ben daha iyi yaparım” dediği açıklamalar ortada. Elmas, “Daha iyi yaparım” derken, Aysan'ın belediyeciliği beceremediğini söylemek istemiyor mu?

AKP'nin eski tüfeklerinden Hacı Necati Elmas, deneyimlerine ve en çok da Başbakan Recep Tayip Erdoğan'la sürdürdüğü sıcak ilişkisine güveniyor olabilir.

Kulisler kaynıyor. Politika kazanı fokurduyor.

Fısıltı medyası hiç boş durmuyor.

Aysan mı? Elmas mı? Tartışmaları en fazla konuşulan konuların başında yer alırken, Kurban Bayramı'nda sürpriz bir isim daha atıldı ortaya: Erdoğan Güneş.

“AKP'nin adayı Erdoğan Güneş olacak” diye konuşanların sayısı bir hayli arttı.

“Güneş, yabancılaşmış durumda, ısmarlama aday olur ve tutmaz” diye görüş belirtenlerle, “Erdek kökenlidir, bundan iyisini bulamayız. Güneş'le ısınırız” değerlendirmesi yapanların kayıkçı kavgaları aldı başını gidiyor.

Görünen o ki, Erdoğan Güneş ismi AKP kulislerindeki harareti iyice ısıtacak.

Belli ki, AKP'de umutsuzluk egemen, arayış biraz daha sürecek.

*****

CHP tabanı, Hüseyin Sarı'yı içine sindirmiş, seçimlere sıkıntı yaşamadan hazırlanıyor. Başka aday çıkmadığı için çatlak ses duyulmuyor. Bu da CHP'ye avantaj sağlıyor. CHP'nin belediye başkanı adayını aylar öncesinden açıklaması, belki de bu rahatlıktan kaynaklanıyor.

CHP'nin kendini yenilemiş durumdaki başkan adayı Hüseyin Sarı, yüzde 57 verilerine bakarak, gözünü koltuğa dikmiş bir görüntü çiziyor.

*****

MHP, Haluk Nazlıoğlu ile şans arayacak. 

Erdek'te, seçmenin yüzde 57'si CHP'ye, yüzde 33'ü ise AKP'ye yönelmiş durumdayken MHP'ye pek şans tanınmıyor.

Ancak, beş ay sonra yapılacak yerel seçimler sürecindeki ısınma turlarını, “Geleceğe umut taşıma” çalışmaları olarak değerlendirebiliriz.  

İddialı olmadığı için sıkıntı yaşamayan MHP'nin Haluk Nazlıoğlu ile potansiyelini yükseltmeyi amaçladığını söyleyebiliriz. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.