Pancar çiftçisinin yüzü güldü!

Balıkesir Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Susurluk Şeker Fabrikası’nın yeniden faaliyete geçmesinin çiftçilerde bayram havası yarattığını söyledi. Karacabey için 110 bin ton pancar ekim kotasının kabul edilmesinin ardından büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Karahasanoğlu, Susurluk Şeker Fabrikası’nın açılması için yapılan girişimlerde emeği geçenlere teşekkür etti.
2017 sezonunda fabrikanın faaliyete geçecek olmasının çiftçiler tarafından büyük sevinçle karşılandığına vurgu yapan Karahasanoğlu, “Bölge çiftçilerimiz gereken kotayı tamamlamak için büyük gayret göstermiş ve başarılı olmuşlardır. Susurluk Şeker Fabrikası ile 110 bin ton kota Karacabey’imize ve bölgemize hayırlı olsun. Bölge ve ilçe tarımımıza şeker pancarının tekrar girmesi istihdam, münavebe, gelir ve alternatif ürün olarak büyük bir katkı sağlayacaktır. 2017 yılı için açıklanan avans fiyat ton başına 210 TL’dir.
Fabrikanın açılması için gayret gösteren ve Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifi’mize yardımcı olarak öncülük eden tüm iktidar ve muhalefet milletvekillerine, tüm ilçe ziraat odalarına, tüm ilçe belediye başkanlarına, tüm siyasi partilerin ilçe başkanlarına, Pankobirlik Genel Müdürü Tamer Taşpınar’a, Türkiye Şeker Fabrikaları Genel Müdürü Ergin İçenli’ye, pancar bölge şeflerimize ve bizlere destek veren yerel ve ulusal basınımıza çiftçilerimiz adına şükran ve minnetlerimizi sunarız.” ifadelerini kullandı.

One thought on “Pancar çiftçisinin yüzü güldü!

  • zeybektakip@hotmail.com'
    8 Şubat 2017 tarihinde, saat 10:13
    Permalink

    Bende çiftçilerimiz için sevindim.Hayırlı olsun İNŞALLAH
    Fakat birde bu fabrikanın atıkları için çözüm aransa bulunsa
    atıklarını derelerimize bırakılmasa balıklarımız ölmese
    yıllardır bunu yaşıyoruz.
    büyüklerimiz bununda çözümü bulurlar isterseler.

    Yanıtla

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.