Öztusanlı öğrenciler Başkale’deki arkadaşlarını unutmadı

Karacabey Akhisar Köyü Öztusan İlköğretim Okulu öğrencileri, “İlköğretim haftası” kutlamaları çerçevesinde Van’ın Başkale ilçesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu öğrencilerine kutlama mesajı gönderdi.
 “İlköğretim Haftası”nı çok anlamlı bir kampanyayla kutlayan Öztusanlı minik öğrenciler Akhisar Köyü Muhtarı Cemali Atış, Merhum Emekli Öğretmen Ali Somuncuoğlu’nun evini, Tunçsan Salça Konserve Gıda San.ve Tic. A.Ş.’nin Akhisar Köyü’ndeki fabrikanın sahibi Özkan Tunç’u ve son olarak İsmetpaşa Köyü Muhtarı Hikmet Aydın’ı ziyaret etti. Ayrıca Öztusan İlköğretim Okulu’nda düzenlenen komposizyon, şiir ve pankart yarışmasında ve 2007-2008 eğitim-öğretim yılında dereceye giren öğrencilere hediyeler verildi. Öztusanlı öğrenciler bununla da yetinmeyip eğitim olanaklı kısıtlı yaşıtlarına da mektup yollayarak “İlköğretim Haftası”nı çok anlamlı bir etkinlikle kutladı.
 Öztusan İlköğretim Okulu sınıf öğretmeni Erman Süren’in girişimleri ile planlanan kampanyanın son derece yerinde olduğunun altını çizen Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Öztusanlı öğrencileri davranışlarından dolayı tebrik etti.
 Turhan, Van’ın Başkale ilçesi Cumhuriyet İlköğretim Okulu’na 125 adet “İlköğretim Haftası Kutlama Mektubu” gönderen Öztusanlı öğrencilerin, zor koşullarda eğitimini sürdüren öğrencilere tatlı bir heyacan yaşattığını söyledi. Turhan bu tür etkinliklerin doğudaki öğrenciler ile bölgemizdeki öğrenciler arasında kuvvetli bir bağ oluşturduğuna vurgu yaptı.
Ayrıca okulun Ana Sınıfı öğrencileri yine aynı okulun minik öğrencilerine gönderdikleri boyama çalışmaları ve el emeği zarflara kattıkları sevgi ile uzaktaki arkadaşlarına gönderdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.