AKP çiftçiyi batırdı

Karacabey CHP (Cumhuriyetçi Halk Partisi) Başkanı Orhan Karabaş, ülkedeki tarımın kan kaybettiğini belirtti.
 AKP iktidarının verdiği sözleri unutarak, çiftçinin, köylünün aleyhine politikalar izlediğini dile getiren Karabaş, tarım sektörünün bilinçli olarak çökertildiğini dile getirdiler.
 CHP İlçe Başkanı Orhan Karabaş, yabancı tarım ürünlerinin Türkiye pazarına girdiğini, Türkiye`nin tarım alanlarınin daraldığını, tarıma ayrılan kaynaklar azaldığını belirterek, “Ülkemiz, Avrupa Birliği , Dünya bankası, Uluslararası Para Fonu`nun kıskacı altına girmiştir. Türk çiftçisinin dünyanın en yoksul çiftçisi olma noktasına geldi.  
Küreselleşme rüzgarıyla birlikte Türkiye tarımı olumsuz bir şekilde abluka altına alındı. Dünya bankası IMF ve AB`nin kıskacında, Türkiye`ye bir açık pazar olma misyonu verdi. Oysa AKP Hükümeti iktidara gelirken IMF politikalarını ve verilen tavizleri, stant-by anlaşmalarıyla ortaya konulan, pancara ilişkin, tütüne ilişkin bir takım taahhütleri yerine getirmeme noktasında ‘düşüneceğim ve gözden geçireceğim. Ucuz girdi temini sağlayacağım. Tarım ürünlerinin dünya ölçeğinde değerini sağlayıcı tedbirler alacağım` demişti” dedi.
 Türk çiftçisi dünyanın en fazla gelir kaybına uğrayan çiftçisi olduğunu söyleyen Yetkin, “OPEC ülkeleri içinde en az destek alan, dünyanın en pahalı gübresini kullanan, dünyanın en pahalı elektriğini kullanan Türk çiftçisidir. İşte tarım sektörünün durumu. Ürün fiyatları üç yıl önceki düzeyinde kalırken, girdi fiyatları yüzde 100`e varan oranlarda arttı. Türkiye, tarımda kendine yeterli az sayıda ülkeden biri iken, tarım ürünleri ithalatçısı haline geldi. Buğdayın kilosu 280 liraya gerilerken, portakal-limon dalında, elma depoda, domates tarlada kaldı. Yoksullaşan, fakirleşen köylüye, `gözünüzü toprak doyursun… Millet sizi mi bekleyecek` denildi. Yabancı tarım ürünleri Türkiye pazarına girdi. Tarım alanlarımız daraldı. Tarıma ayrılan kaynaklar azaldı. Türk tarımının kan kaybetti” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.