OZOK Mimarlık ve İnşaat Ofisi hizmete girdi

İstanbul Aydın Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi mezunu Ozan İneç tarafından Karacabey’de açılan OZOK Mimarlık ve İnşaat Ofisi geçtiğimiz Cuma günü yoğun bir katılım ile hizmete girdi. Şekerdağ İş Merkezi Kat:1’de faaliyetine başlayan yeni işyerinin açılışı görkemli bir törenle yapıldı.

Açılışa Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçenin tarımda duayen ismi, Ziraat Odası eski Başkanı ve şu anda Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanlığı’nı yürüten Nuri Karaca, İlçe Müftüsü Naci Yalçınkaya, siyasiler, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar, çevre esnafı ve çok sayıda ilçe halkı katıldı.

Yeni Mimarlık ve İnşaat Ofisi’nin Karacabey’e hayırlı olmasını dileyen Belediye Başkanı Ali Özkan, Mimar Ozan İneç’e de bol kazanç temennisinde bulundu. Daha sonra okunan duaların ardından Ozan İneç’e ait Mimarlık ve İnşaat Ofisi’nin açılış kurdelasını Belediye Başkanı Ali Özkan, Karacabey Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Nuri Karaca ve Belediye Meclis Üyesi Ahmet Şen birlikte kesti.

Açılışa katılan ve iyi dileklerini ileten herkese teşekkür eden OZOK Mimarlık ve İnşaat Ofisi Sahibi Mimar Ozan İneç, doğup büyüdüğü Karacabey’e hizmet etmek istediğini söyledi. İneç, “1995 yılında Karacabey’de dünyaya geldim. İlk ve ortaokulu Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nda, liseyi ise Karacabey Anadolu Lisesi’nde bitirdim. Ardından meslek seçme zamanı gelmişti. Tabii hangi mesleği seçeceğim konusundaki kararımda, Karacabey’in son derece çarpık ve mimariden uzak görüntüsünün etkisi yadsınamazdı. Daha sonra İstanbul Aydın Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi eğitimimi 4 yılda tamamladım ve hayal ettiğim mimarlık mesleğime kavuştum. Sıra mesleğimi nerede devam ettireceğime gelmişti. Tabii ki bu mesleğe karar vermeme sebep olan, doğup büyüdüğüm Karacabey’e katkı sunmak ve hizmet etmek en büyük hedefimdi. Öğrencilik yıllarımdan bu yana gözlemlediğim Karacabey’deki çarpık kentleşme ve mimariden uzak görüntü, ayrıca geçen zamanda bu çarpık yapılaşmada hiçbir değişiklik olmaması, bu sevdiğim ilçeye bir şeyler yapmam gerektiği sorumluluğunu bana yükledi. Karacabey’in bu silueti ve kirli görüntüyü hak etmediğini düşünüyorum. Bu yüzden doğup büyüdüğüm ve yaşadığım memleketime önce faydalı bir insan ve ardından mimar olarak, ilçeme ve ilçe halkına yakışır bir estetik düzeni ve mimariyi getireceğime söz veriyorum.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.