Özkan Olay TV’de konuştu

Karacabey AK Parti Belediye Başkan Adayı Ali Özkan, katıldığı canlı yayında gazetecilerin sorunlarını yanıtladı.
Olay Panorama programında köşe yazarları Yusuf Kayışoğlu ve Selahattin Adıgüzeller’in sorularını yanıtlayan Ali Özkan, Karacabey ovasının korunarak beraberinde tarımsal sanayinin gelişmesi için ciddi projelere ihtiyaç duyulduğunu anlattı. Gerekli alt yapı hizmetleri verilmediği takdirde hem sanayinin gelişemeyeceğini hem de plansız sanayileşme sonucu verimli toprakların zarar göreceğini söyleyen Özkan, “Mesele birikim ve ayakları yere basan projeler üretme meselesidir. Gerek Bursa Büyükşehir Belediyesi ve gerekse Milletvekilimiz Önder Matlı’nın da öncülük edeceği projelerle, artık zengin toprakların fakir bekçisi olmaktan çıkmayı hedefliyoruz. O yüzden de üçlü olsun, Karacabey güçlü olsun diyoruz.
Herkese şimdiye kadar yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.Yeni Karacabey derken yeni siyaset anlayışına atıfta bulunarak kavgacı, hırçın, ilkesiz, bugün orda yarın burada tarzındaki eski siyaset tarzını reddediyoruz. Parsayı kapmak için siyaset yapmadığımızdan dolayı bütün rakiplerimizi güzel ilçemize hizmet etmek isteyen, hayırda yarışan kardeşlerimiz olarak görüyoruz. Onun için bize taş atana gül atacağız, hala çirkeflik yapanlara gülüp geçivereceğiz” dedi.
10 yılın az bir süre olmadığına dikkat çeken Ali Özkan, “Vizyonunuz varsa, projelerinizi gerçekleştirmek için yeterli bir süredir. Artık geçmiş 10 yıl eskide kaldı. Eski Karacabey’de trafik, park sorunu, asbestli borulardan su içmek, yağmur suları ile atıkların karıştığı yetersiz kanalizasyon sistemi, ulaşılmayan parklardan, çalışmayan kent konseyi var” diyerek hedeflediği ‘Yeni Karacabey’ ile ilgili projeleri anlattı.
3T (Tarımsal, Teknolojik, Turizm) yatırımlarıyla işsizliğe çare bulacaklarını vurgulayan Ali Özkan, “Herkese yetecek zengin kaynaklarımız var. Ben yaptım oldu mantığıyla hareket etmeyeceğiz, Karacabey’i birlikte yöneteceğiz” diye konuştu.
Yerel seçim beyannamesi
Yerel seçimler beyannamesine de değinen Ali Özkan, “Katılımcı, akıllı, kültürel, hizmet, çevre dostu ve sosyal belediyecilik” kapsamında birçok yeni hizmeti hayata geçirmeyi planlandığını bildirdi.
Yerel seçim beyannamesini özetleyen Özkan, “AK Parti’nin yerel yönetim vizyonunun da yer aldığı beyanname, ‘katılımcı belediyecilik’, ‘kültürel belediyecilik’, ‘akıllı belediyecilik’, ‘sosyal belediyecilik’, ‘çevre dostu belediyecilik’ ve ‘hizmet belediyeciliği’ olmak üzere 5 ana başlık altında toplandı.
AK Parti, milletimizin sesine, hem ülke genelinde hem de yerel yönetimlerde kulak verdi. Bütün yaşayanları etkileyen kararlarda hemşehrilerin görüşlerinin, isteklerinin ve ihtiyaçlarının yönetime iletilmesi, yönetimin de yaptığı ve yapmayı planladıkları ile ilgili genel halk ve sivil toplum kuruluşları ile daha etkin diyalog kurması için çeşitli mekanizmalar geliştirilecektir.
“Birlikte yöneteceğiz”
Mahalleye yapılacak park, çevre düzenlemesi, trafik düzeni, imar uygulamaları, gibi çalışmalarda semt sakinleri, cami dernekleri, okul aile birlikleri, mahalle koruma ve güzelleştirme dernekleri gibi sivil toplum kuruluşları kadar site yönetimlerinin de katılımının sağlanacak.
Mahalli yönetimlerde, gerçek anlamda katılımcılığı sağlamak, vatandaşları sadece 5 yılda bir oy veren pasif katılımcılar olmaktan çıkarmak için, belediyelerin halkın görüşüne başvurma yöntemleri geliştirilecek.
Bugün, başta Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Kültür Ve Turizm Bakanlığı muhtelif çalışma ruhsatları vermektedir. Önümüzdeki dönemde merkezi kurumların çalışma ruhsatı vermesi istisnai bir uygulama haline getirilecek ve her alandaki ruhsatın büyük şehirlerde belediyeler, diğer il ve ilçelerde ise mahalli idareler tarafından verilmesi sağlanacaktır.
“Modern şehircilik”
Şehircilikte yeni ve modern yönetim tekniklerini uygulamaya devam edeceğiz. Akıllı ağ yönetimleriyle elektrik, su, trafik yönetimi, atık toplama gibi tüm alanlarda en yüksek verimliliği sağlayacağız.
Hedefimiz, konut işletme maliyetini azaltarak ülkemizin kaynaklarını daha iyi değerlendirmektir. Bu sebeple, çok katlı yüksek binalardan olabildiğince kaçınılacaktır.
Şehrin sadece altyapı sorunlarına değil, şehir sakinlerinin sorunlarına da eğildiğinin altı çizilerek, aileden sosyal güvenliğe, konuttan sağlığa kadar bütün alanlardaki sosyal devlet ve sosyal belediye hizmetlerini daha da geliştirecek ve yaygınlaştıracağız. Şehri ve insanımızı bir emanet olarak gören ‘şehremaneti’ anlayışıyla, hizmet standardını daha da yükseğe çıkaracağız.
Su sorunundan sokak ve caddelere, ulaşımdan kanalizasyona, hava kirliliğinden parklara kadar “çözülmez” denen sorunları çözerek ‘hizmet belediyeciliği’ anlayışı ortaya konulacak.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.