Ergün Koç projelerini açıkladı

Karacabey Belediye Başkanı ve yeni dönem Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Ergün Koç, yeniden göreve gelmesi halinde gerçekleştirmeyi planladığı projelerini açıkladı.
Üçüncü dönemi için yetki isteyen Koç, 29 maddeden oluşan projelerini şu şekilde sıraladı:
1) 1984 yıllında İlçemizin kanalizasyon ve alt yapı yatırımları tamamlanmış, ancak bugün itibariyle ihtiyaca cevap vermemektedir. Bu çerçevede İller Bankası’ndan proje desteği sağlanmış ve ilçemizin bütününü kapsayan proje hazır hale getirilmiştir. En yakın zamanda alt yapı çalışmalarına başlanılacaktır.
2) İlçemizin coğrafi konumu dikkate alınarak bu güne kadar 2 milyon metrekare sanayi alanı imara açıldı ve buna bağlı olarak alt ve üst yapı çalışmaları sürdürülmektedir. Sanayi ve sanayiciyi yöremize çekebilmek adına mevcut alanlarının alt ve üst yapı çalışmaları sürdürülmekte olup, yeni sanayi alanlarının açılması yönündeki çalışmaların son aşamasına gelinmiştir.
3) İlçemizde yeni yapılmakta olan hastanenin karşısındaki Kamyon Garajı ve Soğan Pazarı alanları yeniden düzenlemeye tabi tutularak Atatürk Kültür Parkı ile bütünleştirilecektir.
4) İlçemizin tarımsal özelliği dikkate alınarak Soğan Pazarı ile buna bağlı Taşıyıcılar Kooperatifi hizmet binalarının yeni bir alana taşınması ve bu tesislerin belediye imkanlarıyla yapılıp sahiplerine tahsis edilerek daha etkin ve güzel bir görünüm kazandırılması sağlanacaktır.
5) İlçemizin yakınından geçecek olan İstanbul- İzmir otoban bağlantısı dikkate alınarak Bursa girişinden, Belediyemizin kademe sahasından başlayan yeni bir yol açılacak ve Yeniköy’e bağlantılı yapılacak olan çevre yolu ile beraber bu alanlarda gerekli yürüme bantları, bisiklet yolları ve yeşil alan düzenlemesi sağlanacaktır.
6) İlçemizin tarımsal niteliği dikkate alınarak, ilçemizin muhtelif bölgelerinde soğuk hava depoları inşa edilecektir.
7) Köylerimizde atıl duran ve kullanım özelliği bulunmayan okul ve lojmanlarının Belediyemiz tarafından onarımları yapılarak, köylerde halkın hizmetine sosyal tesis olarak sunulacaktır.
8) Türkiye Cumhuriyeti Karayolları’nın tasarruf ve idaresi dışında bulunan bütün köy yollarının onarımı yapılarak Belediyemizce asfaltlanması sağlanacaktır.
9) İçme suyunun temini amacıyla özellikle yaz aylarında yeraltı sularından yararlanmak suretiyle büyük miktarda elektrik enerjisi harcaması yapılmak zorunda kalınmaktadır. Gölecik’ten gelen su üzerinde içme suyu amaçlı baraj kurularak, halkımıza düzenli ve kaynak suyu sağlanacak ve böylece Belediyemizce yılda bir buçuk milyon TL’den fazla enerji tasarrufu sağlanacaktır.
10) Güney Marmara’nın incisi olan Yeniköy ve Malkara bölgelerinde halkın yararlanacağı sosyal alanların bugüne kadar olduğu gibi yapımına devam edilecektir.
11) Yöremizde bulunan TİGEM arazisi üzerinde mutlaka ama mutlaka başta tohum teknolojisinin üretimini sağlayacak şirketler ile yüksek teknoloji gerektiren tarımsal sanayinin yöremize kazandırılması için Tarımsal Organize Sanayi Bölgesi kurulması yönündeki çalışmalar yoğun bir şekilde takip edilecektir.
12) Hizmete girmesi planlanan yeni hastane ile beraber mevcut hastaneler hizmet dışı kalacağından Belediyemiz mülkiyetindeki B Blok Hastane, otogar olarak hizmet verecektir.
* Bu çerçevede; mevcut otogar binası yeniden düzenlemeye tabii tutularak sosyal alanlara ve yeni hastanenin hizmete girmesi ile birlikte mevcut eski tarihi hastane Kültür Merkezine dönüştürülecektir.
13) Küçük Sanayi Sitesi’nde alt ve üst yapı çalışmaları yeniden gözden geçirilerek çalışma şartları daha uygun hale getirilecektir.
14) Başta DSİ olmak üzere diğer kurumlarla koordinasyon içerisinde ilçemizden geçen Susurluk Çayı’nın ıslah edilmesiyle bu yörede sosyal alanlar yaratılacaktır.
15) İlçemizin Bursa girişinde bulunan Orman İdaresi’ne ait lojman ve idari binanın belediyemize devri sağlanacak, böylece başta bayanların yararlanacağı sosyal alanlara dönüştürülecektir.
16) Özellikle Canbalı Mahallesi ve çevresindeki bölge halkımızın katılımı ve olurlarıyla kentsel dönüşümün önü açılacak, böylelikle bu alanlarda yeni bir yapılaşma sağlanacaktır.
17) Yeni kurulmakta olan ve inşaatı hızla sürdürülen Mustafa Erdoğan Parkı’nda özellikle minik yavrularımızın ve gençlerin yararlanacağı hayvanat bahçesi ile hayvan sevgisinin aşılanması için uygun ortamlar sağlanacaktır.
18) Karacabey’imizin güneyden kuzeyine halkımızın ulaşımı daha kolay hale getirmek amacıyla Stadyum önünden başlamak üzere Taşlık Köprüsüne kadar hafif raylı sistem kurulacaktır.
19) İlçemizin muhtelif semtlerinde gençlerimizi kötü alışkanlıklarından korumak ve kollamak amacıyla başta bayan sosyal evleri ile bu çerçevede minik yavrularımızın yararlanacağı eğitim amaçlı bilgisayar merkezleri kurulacaktır.
20) İlçemizin özellikle okullar bölgesinde Belediyenin mülkiyetinde bulunan alanlarda süratle öğrenci yurtları inşaatına başlanarak, öğrencilere barınma hizmeti sunulacak ve özellikle çalışan bayanlarımızın çocuklarına hitap edecek şekilde Belediyemizin önderliğinde bir kreş binası inşa edilerek halkımızın hizmetine sunulacaktır.
21) Özellikle Salı günleri İlçemizde kurulmakta olan pazara köylerimizden gelen vatandaşlarımızın daha kolay şartlarda alışveriş yapabilmesini teminen köy otobüslerinin pazaryerine uygun bir şekilde park edebilecekleri otobüs bekleme alanı yapılacaktır.
22) Halkımıza tabiatı ve yöremizi tanıtabilmek amacıyla yöremizdeki alanlara düzenli şekilde otobüs seferleri ile geziler düzenlenecektir.
23) İlçemizin muhtelif semtlerinde ihtiyaç duyulan alanlarda düğün salonları inşa edilecektir.
24) Gençlerimizin her türlü sportif faaliyetlerinde bulunabilmesi için sportif tesisler inşa edilecek ve organizasyonlar düzenlenecektir.
25) Köylerimiz ile ilçemiz arasında ulaşımı düzenli bir şekilde sağlayacak otobüs seferleri hizmete konulacaktır.
26) ”İlçemizde ne varsa köylerimizde de o olacaktır’ düşüncesinden hareketle köylerimizde her türlü alt ve üst yapı çalışmalarına destek verilecektir.
27) Kullanım özelliği bulunmayan Hükümet Konağı arkasındaki otopark yıkılarak, bu alana daha elverişli otopark ile sosyal alanlar inşa edilecektir.
28) İlçemizin ve köylerimizin yaşanılabilir bir mekanlar olabilmesi için her türlü yeşil alanlar, parklar, bahçeler ve diğer sosyal tesislerin inşaatına aynen devam edilecektir.
29) Bizlere emanet edilen engelli kardeşlerimizin yaşamlarını daha iyi şartlarda sürdürebilmelerini teminen her türlü maddi ve manevi destek sağlanacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.