Özer Matlı alkışlarla!

 

Bursa Karacabeyliler Derneği’nin konuğu olan KTSO Başkanı, büyük ilgi gördü:

Dernek Başkanı Yüksel Ceylan, yönetim kurulu ve çok sayıda üyenin katılımlarıyla gerçekleşen program büyük ilgi gördü.

Bursa Karacabeyliler Derneği’ni 14 kişiyle kurduklarına dikkat çeken Başkan Yüksel Ceylan, “Bizler, Karacabeyliler Derneğini kurmak için Bursa Kültürpark’ta ilk toplandığımızda 14 kişiydik ve tarih 14 Eylül 2011’di. Ne tesadüftür ki o gün Karacabey’in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümüydü. 14 Eylül’de 14 kişiyle çıktığımız yolda 7 ay gibi kısa bir sürede 20 bin üyeye ulaştık. Şu an Bursa’daki büyük sivil toplum kuruluşları arasına girmiş bulunmaktayız. Günümüzde kişilerin itibarları genelde yaptığı işe ve maddi durumuna bağlı ise derneklerinde yaptırım gücü ve etkin bir sivil toplum örgütü olabilmesi üye sayısına bağlıdır. Bizler de yaptırım gücü yüksek ve söz sahibi olabilmek için zoru seçtik ve üye sayımız çok olsun diye tek bir kuruş üye aidatı koymadık”dedi.

Derneği kurmaktaki amaçlarını belirten Ceylan, “Karacabeyliler Derneğini ilçemizin kültürünü, gelenek ve göreneklerini Bursa’da yaşamak, yaşatmak ve ileriye taşımak için kurduk.

Karacabeyliler Derneğini bizleri istikbalde başarıyla temsil edecek olan çocuklarımızın eğitimlerine katkı sağlayabilmek için kurduk. Birlik ve beraberlik içinde insanlarımıza yararlı olmalım diye kurduk.

Karacabeyliler Derneğini yerel yönetimlere yük olmak için değil bilakis yükünü azaltmak için kurduk. Hangi partiden olduğu önemli olmamak kaydıyla bölge vekilimiz sayın Önder Matlı’nın bir dönem sonra milletvekili olması için değil bakan olabilmesi için kurduk

Karacabeyliler Derneğini tek yönlü bir siyasete kapalı tutmak için değil hangi partiden olursa olsun Karacabey’den bir insanımızın milletvekilliği için iyi bir sıralamaya konması halinde onu sonuna kadar desteklemek için kurduk” diye konuştu.

Daha sonra söz alan Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı, derneğin konuğu olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Matlı, “İlk olarak tüm Karacabeyli hemşerilerimle beraber olmama vesile olan hatta bana ısrarla gelmemi isteyen sayın Yüksel başkana teşekkür ediyorum. Derneğin bu kadar kısa sürede yükselmesini kimse beklemiyordu. Derneğin yönetiminde olan sayın Naci Güncü, bana faaliyetlerle ilgili sürekli bilgileri aktarıyordu. Ancak, insanın burada yapılanları yerinde görmesi gerekliymiş. 7 ay gibi kısa bir sürede dernek kuracaksın, 20 bin üyeye ulaşacaksın, Karacabeyli olan 300 kişiye iş bulacaksın, yangında evsiz kalanlara, özürlü insanlarımıza yardımcı olacaksın, 200 etkinliğe imza atacaksın ve bunları yaparken de tek bir kuruş gelirin olmayacak. Gerçekten helal olsun. İnanın bunu çoğu geliri yüksek olan yerel yönetimler dahi başaramayabilir.

Bu akşam derneğe gelmemle beraber, bizler Karacabey’de doğup ekmeğini de Karacabey’de kazanan sanayiciler olarak derneğimiz hakkında sorumluluğumuzun ne denli fazla olduğunu şimdi daha iyi anlıyorum. Matlı firması olarak da bundan sonra Karacabeyliler Derneğinin sonuna kadar arkasında olacağız” ifadelerine yer verdi.

Özer Matlı son olarak, 06 Mayıs’ta Karacabey Harası’nda yapılacak olan Hıdrellez Festivalinin de ilçe adına büyük bir tanıtım olduğunu belirterek, Matlı A.Ş. olarak Burdan Yumurta stantı açacaklarını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.