ABD yerine AB inekleri!

 

Bursalı çiftçiler, istedikleri verimi alamayınca dünyadaki farklı ırktan büyükbaş hayvanları inceledi. İlk önce Amerika ırkı büyükbaş hayvanları inceleyen Bursalı üreticiler, bu ineklerden memnun kalmayınca AB ülkelerine yöneldi. Alman ırkından olan ineklerin yerli sığırlardan iki kat daha verimli olması üreticilere daha cazip geldi.

Ulusal Süt Konseyi Üyesi ve Yenişehir Süt Üreticileri Birliği Üyesi Nazif Tuna, Alman ineklerinin günlük 35 litre süt verdiğini, Anadolu ırkından olan ineklerin veriminin 15-25 litre arasında değiştiğini söyledi.

Devletin faizsiz kredileri sayesinde üreticilerin rahat bir şekilde büyükbaş hayvan satın aldığını söyleyen Tuna, “Bu düveler, devletimizin hayvancılığı geliştirmek için başlattığı sıfır faizli kredilerle alındı. Ziraat Bankası ile Süt Üreticiler Birliği arasındaki iş birliği sonucu alınan krediler üreticiler için ilaç oldu. Almanya'dan gelen bin 800 adet inek Bursa, Yenişehir, Karacabey, Mustafakemalpaşa ve Balıkesir'in Bandırma ilçelerine getirildi. 2 bin avroya mal olan düveler karantina bölgesinde 21 günlük bakımlarının ardından besicilere kura ile dağıtılacak” dedi.

Tuna, “İlk önce ABD'den inek getirmeyi planlıyorduk fakat ABD ineklerinden verimin düşük olması sebebiyle vazgeçtik. Türkiye'den daha kaliteli bir ırk değildi. Biz de Almanya'ya yöneldik. Yerinde yaptığımız incelemede, oradaki ırkların daha fazla süt verdiğini gördük” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.