“Ovalarımız yok olmaktan kurtulacak”

Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, Bakanlar Kurulu’nca Karacabey’in yanı sıra Bursa, İnegöl ve Yenişehir ovalarının “Büyük Ova Koruma Alanı” olarak belirlenmesinden memnuniyet duyduklarını açıkladı.
Matlı, aralarında Bursa’dan da 4 ovanın yer aldığı tarımsal üretim potansiyeli yüksek, erozyon, kirlenme, amaç dışı veya yanlış kullanımlar gibi çeşitli nedenlerle toprak kaybı ve arazi bozulmalarının hızla geliştiği 8 ildeki 51 ovanın, büyük ova koruma alanı olarak ilan edildiğini hatırlattı.
Matlı, “Tarım ve hayvancılık açısından önemli bir karar niteliğinde olan bu düzenleme için Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’mıza teşekkür ediyoruz.” dedi.
‘Büyük Ova Koruma Alanı’ olarak belirlenen Karacabey, Bursa, İnegöl ve Yenişehir’de yılın dört mevsimi tarım imkanı olduğunu belirten Bursa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Özer Matlı, “Ülkemizde her yıl ortalama 50 ile 100 bin hektar arasındaki toprak tarımsal üretimden bir şekilde çıkıyor. Tarımda karşılaşılan ve verimliliği de önemli ölçüde etkileyen çok parçalı yapı ve işletme başına düşen arazi miktarının diğer ülkelere kıyasla küçük olması bazı olumsuzluklar yaratmaktadır. Son düzenleme bu sıkıntıları ortadan kaldıracaktır.” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.