Karne heyecanı Karacabey’i sardı!

Milyonlarca öğrencinin heyecanla beklediği yaz tatili geldi çattı. Karacabey’de 13.790 öğrenci ve 754 öğretmen ile ülke genelinde 17 milyon 535 bin 236 öğrenci ve 985 bin 362 öğretmen 2016-2017 Eğitim ve Öğretim yılını bitirerek bugün tatile giriyor. Son zilin çalmasıyla birlikte öğrenciler karnelerine alarak 3 ay sürecek yaz tatiline başlayacak.
19 Eylül 2016 Pazartesi günü başlayan 2016-2017 Eğitim Öğretim yılı 1. dönemi 20 Ocak 2017 Cuma günü 15 tatilin başlamasıyla sona ermişti. 3 Şubat Cuma günü sona eren sömestr tatiliyle birlikte milyonlarca öğrenci 2. dönem için 6 Şubat 2017 Pazartesi günü ders başı yaptı. 2016-2017 eğitim öğretim yılı ise 9 Haziran 2017 Cuma (Bugün) sona erecek.
MEB 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı çalışma takvimi belirlendi
Gelecek eğitim öğretim yılının çalışma takvimi yayımladı. Buna göre 2017-2018 eğitim öğretim yılı, 18 Eylül 2017 Pazartesi başlayacak, 8 Haziran 2018 Cuma günü sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak.
Hazırlanan 2017-2018 eğitim öğretim yılı çalışma takvimine ilişkin genelge, illere gönderildi. Buna göre, 2017-2018 eğitim ve öğretim yılı birinci kanaat dönemi, 18 Eylül 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 19 Ocak 2018 Cuma sona erecek. Yarıyıl tatili, 22 Ocak 2018-2 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacak. İkinci kanaat dönemi ise 5 Şubat 2018 Pazartesi başlayacak ve 8 Haziran 2018 Cuma sona erecek. 2018-2019 eğitim öğretim yılı ise 17 Eylül 2018 Pazartesi başlayacak. Okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 5’incisınıflarındaki öğrencilerin eğitim ve öğretime hazırlanması, okulların açıldığı ilk hafta içerisinde dersler ile eş zamanlı olarak yapılacak.
Yaz tatili kaç gün, nasıl değerlendirmek gerekir?
Yaz tatili yaklaşık 3 ay (90 gün) sürmektedir. Yaz tatiline çıkan öğrencilerin bu süreyi sadece tatil olarak değerlendirmemeleri ve yeni eğitim öğretim yılına hazırlık için de zaman ayırmaları gerekmektedir. Öncelikle bir önceki eğitim öğretim yılında görülen derslerin unutulmaması için tekrar yapmak çok önemlidir. Yaz tatili süresinin uzun olması birçok aktiviteyi gerçekleştirebilmeye de fırsat sunuyor. Akraba ziyaretleri, çeşitli sportif faaliyetler, arkadaşlarla geçirilen zamanların daha da artması gibi. Bir öğrencinin yaz tatili günlerini iyi planlaması geleceği için önemli bir yer tutar. Okullarda artık daha da önem verilen derslerin başında gelen yabancı dil eğitiminin geliştirilmesi için yaz tatili iyi bir fırsattır. Sınavlara hazırlanacak öğrenciler için de bulunmaz bir zaman olan bu sürede ön hazırlık olarak çalışmalara başlanabilir.
2017 yılında kalan resmi tatil günleri ne zaman?
2017 yılında kalan resmi tatiller öğrenciler tarafından merak edilen diğer bir konu.
Ramazan Bayramı: 25-26-27 Haziran 2017 – Pazar, Pazartesi, Salı
15 Temmuz Şehitleri Anma Günü: 15 Temmuz 2017 Cumartesi
Zafer Bayramı: 30 Ağustos 2017 – Çarşamba
Kurban Bayramı: 1-2-3-4 Eylül 2017 – Cuma, Cumartesi, Pazar, Pazartesi
Cumhuriyet Bayramı: 29 Ekim 2017 – Pazar
Öğrencilere karne ve tatil tavsiyesi
Millî Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör, öğrencilere ve öğretmenlere, bugün başlayacak yaz tatilinin sağlık, mutluluk ve huzur dolu geçmesini diledi. Yıl boyunca çocuklarına destek olan velileri, öğretmenleri ve üstün bir gayret gösteren öğrencileri tebrik eden Güngör, şöyle konuştu: “Sene boyunca pek çok yeni bilgiler öğrendiniz, yeni şeyler keşfettiniz. Şimdi ise tüm bunları özümseyip hayatınıza katma zamanı. Tatil tüm bunları gerçekleştirmek için size verilmiş bir fırsat. Yoğun geçen bir yılın ardından uzun bir yaz tatili sizi bekliyor. Bu tatili verimli değerlendirebilmek için pek çok seçeneğinizin olduğunu unutmayın. Tatilde, yoğun bir öğretim döneminde yapamadığınız sosyal ve kültürel etkinliklerinizi, ilgi ve merak alanlarınızı geliştirebilmeniz beklenir.”
“Yoğun teknoloji yerine hayata dair gerçek ilişkiler”
Genel Müdür Güngör, “Yoğun teknoloji kullanımının bizleri yalnızlaştırıp sosyal ve kültürel çevremize yabancılaştırdığı gerçeğinden hareketle hayata dair gerçek ilişkiler geliştirmeyi önemsemeliyiz. Sokağımızı, mahallemizi, şehrimizi, insanları başta olmak üzere bütün zenginliği ve renkliliği ile anlamaya çalışmalı, aidiyet bağlarımızı güçlendirmeliyiz.” değerlendirmesinde bulundu. Sosyal ve kültürel çevre ile geliştirilip güçlendirilemeyecek bağların insanı hep eksik bırakacağına işaret eden Güngör, “Tatil, bize ilişkilerimizi ve bilincimizi onarma fırsatı sunmalıdır.” dedi.
Öğretmenlere “rehberlik” tavsiyesi
Okul dönemi boyunca zaman bulunamayan aile faaliyetleri için bir arada zaman geçirilmesinin önemine vurgu yapan Güngör, velilere, “Aile içi iletişiminizi geliştirmek, çocuklarınıza tatili verimli geçirebilmeleri için yol göstermek ve birlikte çeşitli etkinlikler yapmak, aile bağlarınızı güçlendireceği gibi çocuklarınıza da kendilerini iyi hissettirecektir.” diye seslendi.
Anne ve babalar dikkatli olun!
Güngör, yaz tatiline ilişkin öğrenci ve anne, babalara şu tavsiyelerde bulundu: “Karne sonuçlarınız beklediğiniz gibi gerçekleşmediyse umudun tükenmediğini bilip, tatili başarı için yeni bir başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca, karne notlarının çocuğunuzun bir değerlendirmesi değil, dönem boyunca gösterdiği performansın bir değerlendirmesi olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle, çocuğunuz eğer kötü bir karneye sahipse, bu durumu başarıya giden yolda bir basamak olarak görmeli ve çocuğunuzu kesinlikle akranlarıyla kıyaslamamalısınız.”
Celil Güngör, öğretmenlerin de karne notları istediği gibi olmayan öğrencilere tecrübeleri ile rehberlik edebileceklerinin ve başarıya giden yolda yalnız olmadıklarını hissettirebileceklerinin altını çizerek, “Böylece sizi örnek alan öğrencileriniz gelecek yıla büyük bir istek ve azimle başlamış olacaklardır.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.