Otomotiv Test Merkezi Yenişehir’e mi kuruluyor?

Uzun zamandır Bursa gündemini meşgul eden otomotiv test merkezi konusunu değerlendiren Vali Harput, “Herkesin bildiği gibi ülkemizde otomotiv test merkezi olmayışı sebebiyle imal edilen tüm otomobiller, büyük masraflarla yurtdışına gönderilmekte, burada bu teste tabi tutulup tekrar gelerek ihraca ya a iç piyasaya sürülmektedir. Bu manada otomotiv test merkezinin ülkemizde yapılması hem maddi, hem manevi hem de prestij olarak büyük önem taşıyor.

Bu istikamette Bursa'mızda hepinizin bildiği gibi uzun bir süreden beri otomotiv test merkezinin yapımı ile alakalı çalışmalar devam ediyor. Son olarak önceki gün Sayın Sanayi Bakanımız Nihat Ergünün de ilimizi teşrifleri esnasında kendileri ile uzun bir görüşme yaptık. Bu konu ile alakalı Bursa'mızda iki bölge üzerinde duruluyor. Öncelikle ve özellikle Karacabey ilçemizde TİGEM arazileri üzerinde yoğunlaşılmıştı. Ancak Tarım Bakanlığı tarım arazilerinin zarar göreceği gerekçesiyle konuya sıcak bakmadığı ve bu konuda fazla ısrarcı olmanın zaman kaybı olacağı kanaati hasıl oldu. Biz bunun üzerine ilimizin başka bölgelerinden, özellikle Yenişehir bölgemizinde bu maksatla uygun olabileceğini değerlendirdik. Bölgede yapmış olduğumuz araştırmalarda bu manada uygun arazi tespit edildi” dedi.

TSE eliyle yürütülecek olan bu projede, Yenişehir bölgesinde 2600 dönümlük bir mera arazisinin uygun olduğunu değerlendirdiklerini anlatan Harput, “Ben TSE ile ve konuyu takip eden milletvekillerimiz ile yaptığım görüşmede bir an önce Yenişehir ile alakalı bir başvurunun valiliğimize yapılarak bölgedeki arazinin bu maksatla kullanımının talep edilmesini kendilerine ilettim. Şu anda TSE'nin de olumlu baktığını belirtmek istiyorum. Şu anda bütün şartların buraya uygun göründüğünü belirtmek istiyorum. Her hal ve şartta otomotiv test merkezinin Bursa'da yapılmasının, Bursa için hem prestij boyutu olarak, hem ekonomik boyutu olarak çok ciddi önem taşıdığını vurgulamak istiyorum.

Valilik olarak her türlü desteği, her türlü katkıyı vermeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyorum. Bugünlerde belki önümüzde ki bayramdan hemen sonra valiliğimize yapılacak bir resmi müracaatla Yenişehir'deki arazilerin bu maksatlarda hukuki işlemi başlatmak istiyoruz. Sanayi Bakanımızın da verdiği bilgiye göre, 2013 yılı yatırım programına, eğer arsa meselesi çözülürse hemen Bursa için otomotiv test merkezini gündeme alıyorlar. Yaklaşık 150 milyon dolarlık bir yatırım projesi öngörülüyor. Şimdiden tüm kamuoyunun, vatandaşlarımızın, sivil toplumun, milletvekillerimizin, hükümetimizin bu konuda hemfikir olduğunu ve inşallah bunun en kısa zamanda sonuçlanacağını vatandaşlarımızla paylaşmak istiyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.