Bayram kutlamaları neden yasak?

Türkiye’nin ulusal benliğine sahip özgün bir cumhuriyet olduğunu belirten Avil, “Bu Cumhuriyet, tam bağımsızlıkçıdır ve akılcıdır. Bilim ve fen onun en büyük yol göstericisidir. Geçmişten yararlanarak ileriye yönelir ve yaratıcı kültürü öngörür. Türkiye Cumhuriyeti hümanisttir. Cumhuriyetin temel hedefi ulusun refah ve mutluluğudur” dedi.

Türkiye Cumhuriyetinin fikri hür, vicdanı hür ve irfanı hür gençliğe sahip olduğunu dile getiren Avil, “Cumhuriyeti yüceltecek ve yükseltecek gençlerimiz var. Bu ülke insanının öz ve aziz malı olan Cumhuriyet, her türlü karşı devrim çabalarına rağmen mutlu, başarılı ve muzaffer olacak ve değerli evlatlarının elinde daima yükselecek, sonsuza kadar yaşayacaktır” diye konuştu.

Bu yıl Kurban ve Cumhuriyet Bayramlarını bir arada yaşandığına değinen Avil, “Bu toplum neredeyse bir asırdır, dini ve milli bayramlarını aynı coşkuyla kutluyor. Bahçede kurban keserken de camına bayrak asarken de ayni heyecanı yaşıyor” dedi.

5 Mayıs 2012 tarih ve 28283 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelikte “29 Ekim Cumhuriyet Bayramının ulusal bayram olarak nitelendirilen tek etkinlik” olduğunun kabul edildiği bilgisini de veren CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, “Zorlamayla bayram olmaz. Bayramlar sivilleşmeli, halk şenlik havasında kutlamalıdır. Hep bunu savunduk ve böyle de oldu. Ancak şimdiki yönetim, ‘Benden izinsiz bayram olmaz’ diye tutturdu. Kutlama yasak, gösteri yasak, yürüyüş yasak, koşu yasak, heykellere çelenk koymak yasak.

Üzülerek görüyoruz ki, Cumhuriyet Bayramı da yasaklarla bir gerilim günü haline getirildi. Bayramda yürümenin kime, ne zararı var ki?

‘Beraber yürüdük biz bu yollarda. Beraber ıslandık yağan yağmur da’ şarkısını söyleyerek iktidar oldular, ancak gelin görün ki yürümeyi yasaklıyorlar.

Bırakın da bu mutlu günde halkımız şarkı söyleme, beraber yürüme, yürürken ıslanma hakkını doya doya kullansın.

Sözlerimi Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün güzel bir sözüyle sonlandırıyorum; ‘Ey yükselen yeni nesil; gelecek sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizlersiniz.’ Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.