Osmanlıca kurs kayıtları başladı

Hayrat Vakfı Karacabey Temsilcisi Deniz Kara, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında 04 Temmuz 2012 tarihinde yapılan protokol çerçevesinde ilk iki dönem Osmanlıca kurslarının başarıyla tamamlandığını, 2013 Mart ayı 3.dönem kurslara ise başlayacaklarını duyurdu.
Süreç içerisinde Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin kurs başvurusunun bulunduğunu kaydeden Kara, 1997 yıllarında Kültür Bakanlığı ile bir protokolün imzalandığını ve bu kapsamda yaklaşık 5 bin civarında kursiyerin olduğunu söyledi.
Kara, Karacabey ile birlikte birçok il ve ilçede Osmanlıca Kurslarının devam ettiğini, kurslarda hizmet veren hocaların herhangi bir ücret almaksızın bu çalışmalara katıldıklarını söyledi. Deniz Kara, tüm kesimlerin Osmanlıya ve Osmanlıcaya sahip çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.
Neden Osmanlı Türkçesi?
Osmanlıca'nın neden öğrenilmesi gerektiği konusunda bilgiler veren Hayrat Vakfı Karacabey Temsilcisi Deniz Kara, “Milli kültürümüzün temelini teşkil eden eserlerimizin hemen hemen tamamı Osmanlıcadır. Hâlbuki yeni neslimiz kim bilir hangi dedesinden kalmış bir kitap veya eski bir tapu senedinin, bir paranın, bir çeşme kitabesi, tarihi bir çarşı girişi, ya da belki her gün altından geçtiği üniversite giriş kapısında yazılı olan Osmanlıca metnin gerek muhteva gerekse estetik zevkini yudumlamaktan mahrumdur” diye konuştu.
Kayıt olmam için ne yapmam gerekiyor?
Kursların ücretsiz olduğunu dile getiren Kara, kayıtların Halk Eğitim Merkezlerinden ve www.osmanlicaegitim.com sitesinden yapılabildiğini bilgisini verdi.
3. dönem kurs kayıtlarının devam ettiğini, Osmanlıca Eğitim Sitesinde kurslarla ilgili her türlü bilginin mevcut olduğunu vurgulayan Deniz Kara, Osmanlı Türkçesi kurslarına destek veren Karacabey Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğüne ve Cumhuriyet İlk-Orta Okuluna katkılarından dolayı teşekkür etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.