Osmanlı Türkçesi ilk kursiyerleri sertifikalandı

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı'nın düzenlediği Osmanlı Türkçesi projesi kapsamında kursa katılan ilk dönem Karacabeyli kursiyerler sertifikalarını aldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ve Hayrat Vakfı önemli bir eğitim ve kültür projesini hayata geçirdi. Protokol Türkiye'nin 900'ü aşkın merkezinde Osmanlı Türkçesi kurslarının açılabilmesine imkân sağlıyor. 1997 yılında Kültür Bakanlığı ile benzer bir işbirliği ile binlerce insanın Osmanlıca öğrenmesine vesile olan Hayrat Vakfı, şimdi yeni ve daha büyük bir hizmeti gerçekleştirdi. Konuyla ilgili İl koordinatörü, Hayrat Vakfı Karacabey Temsilcisi Enes Kara kursların devamlı olduğunu ve isteyen herkesin kayıt yaptırabileceğini söyledi.
Enes Kara şunları söyledi; “Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile Hayrat Vakfı arasında Nisan ayında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde tüm Türkiye'de Osmanlı Türkçesi kurslarını başlattık. Bu hizmetle halkımızın geçmişiyle, milli ve manevi değerleriyle irtibat kurabilecek bir donanıma sahip olmasını istiyoruz.”
Karacabey Halk Eğitimi Merkezi'ne müracaat ederek ya da www.osmanlicaegitim.com sitelerine girerek online olarak istenilen bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işleminin gerçekleşebileceğini duyuran Enes Kara, geçtiğimiz günlerde tamamlanan kursta 19 kişinin sertifika almaya hak kazandığını sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.