OSLO TEZGAHINDA BALIKLAR VE AKİLLER !

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Akp, Oslo tezgahına yine düştü! Kiralık akıllar (!) yani Akiller heyeti Oslo’da emperyalist masaya yine oturdu. Kiralık akıllar nasıl devşirildi ?
– Arabesk babanın oğlunun imar işi çözülünce ;
– Her devrin adamının ” doğalgaz sorunu ” tatlı -tatlı çözülünce ;
– Yarı dansöz yarı şarkıcının Miami’deki malikanesinin resmi işleri çözülünce;
Akılları başlarına geldi ! “Durun şu memleketi kurtarak” deyü ortalığa saçıldılar. Güneydoğumuzun satışı için reklamlarda oynuyorlar.
Akp’yi Türkiye ‘ye hükümet diye atayan Abd ve AB neler istiyordu, ondan? Kıbrıs’ta garantörlükten çekil ve askerini çek; Kürdistan ‘ın yani 2. İsrail ‘in kurulmasını sağla; AB Yerel Yönetimler dayatmasını Meclisten geçir; Ermeni Soykırımı yalanını kabul et.
NE OLDU ?
Açılımı “Milli Güçler ” Akp’nin de, Abd’nin de başına çaldı! Akp Kemalizmin önünde diz çöktü. Doğal olarak Abd , Akp’yi halının altına süpürdü.
Ermeni Soykırım yalanını; Akp’nin, Mhp’nin ve emperyalizmin tüm piyonlarının oyunlarına karşın Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek ‘in önderliğinde Atatürkçüler, Cumhuriyetçiler ve Milliyetçilerin (Mhp-Bbp hariç) inanılmaz savaşımıyla tarihe gömdü.
AB’ nin Yerel Yönetimler Özerklik koşullarına “Milli Güçlerce” koydurulan 10 çekinceye de tosladı, Akp. Temcit pilavı gibi yıllarca orasını burasını kurcalayarak satmaya kalkıştı. Balık kokmuştu! Bu koşullar Türkiye ‘nin bölünmesi demektir. Ama Akp kendini kurtarmak için yine Oslo tezgahına düştü! Üstelik bu kez yanlız değil… İyi Parti, Saadet Partisi ve Chp’de partner oldular. Seçim Bildirgelerinde bile var. “Sazcı Selo’ya özgürlük ” deyü feryat ü figan halindeler…
– Toplumsal Mutabakat Komisyonu kuracaklarmış! Akp yaptı. Şehirler bomba deposuna döndü. Hendekler kazıldı. Çadır tiyatroları oynandı. TÜRK BAYRAĞI yasaklandı, Akp’ce.
O zaman haklı olarak direndiniz. Şimdi ne oldu? Neden Akp’leşiyorsunuz?
– Kayyum Uygulamasına Son Verilecekmiş! O belediyeler pkk’ya para aktarmadı mı ? Hendekler o belediyelerin araçlarıyla kazılmadı mı ? Pkk o yerlerde kimlik denetimi yapmadı mı ? Diploma törenleri düzenlemedi mi ?
O zaman haklı olarak direndiniz. Şimdi ne oldu? Neden Akp ‘leşiyorsunuz ?
– Yörelerin Özgün İsimleri iade edilecekmiş ! İstanbul ‘a Constantinapolis; İzmir’e Smyrna mı diyeceğiz. Olmayan bir il için Dersim mi diyeceğiz? ( Dersim bir bölgenin adıdır, Osmanlı’da)
Akp’de bunları yapmadı mı? O halde niye Akp’leşiyorsunuz ?
– Geçmişte Yaşananlar için Komisyon Kuracaklarmış! Yani Dersim isyanını bastıran Atatürk ‘ü ve İnönü’yü yargılayacaksınız ha ! Yani İngilizlere köpeklik eden Seyyit Rıza’yı aklayacaksınız ha ! Yani Güneydoğuyu İngilizlere peşkeş çekmeye kalkan, İngilizlerden para alan, TÜRK’E ve TÜRKLÜĞE hakaret eden Said-i Nursi’ye sahip çıkacaksınız ha !
Bunları Akp’de yaptı, yapıyor. Niye Akp’leşiyorsunuz?
– Mollaoğlu ; Madımak’ta yakılanlara – orada katliam olmadı, perdeleri kapattıkları için öldüler – dedi. Gıkınız çıkmıyor. O perdeler kendiliğinden mi yandı ?
Akp’de yönetici olanlarda Mollaoğlu düşüncesinde tam 27 yıldır ! Niye Akp’leşiyorsunuz?
. . . . .
Oslo’da balık zamanı…Tezgahta her türlüsü var…Dincisi, akili, sözde solcusu, sözde sosyalisti, sosyal demokratı, liberali…
Bir tek ATATÜRKÇÜLER yok….
Biz Buradayız.
Vatan Savunmasındayız….

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.