Belediye’nin iftarına yoğun ilgi

Yardımlaşma ve paylaşma duyguları ile birlikte, dostluk ve kardeşliğin de doyasıya yaşandığı ’11 ayın sultanı’ Ramazan ayı, ülkemiz genelinde olduğu gibi Karacabey’de de tüm ulviyeti ile yaşanıyor. Bu kapsamda Karacabey Belediyesi de önceki akşam Ömer Matlı Kapalı Pazaryeri’nde halka iftar yemeği verdi.
Yoğun ilgi gören iftar programına Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın yanı sıra; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, AK Parti Bursa eski Milletvekili Ali Kul, AK Parti Bursa Milletvekili Adayları Mustafa Esgin ve Gülten Kapıcıoğlu, MHP Bursa Milletvekili Adayı Mehmet Ali Adak, AK Parti ilçe yöneticileri, sivil toplum örgütü temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.
İftarda konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, yardımlaşma ve paylaşma duygularının arttığı Ramazan ayının dostluk ve kardeşliği de pekiştirdiğini belirterek, Karacabey’de Ramazan ayının tüm renkleriyle yaşanması için gereken tüm çalışmaların, titizlikle yerine getirildiğine vurgu yaptı. ‘Komşusu aç iken, tok yatan bizden değildir’ diyen bir peygamberin, ümmeti olduklarını anımsatan Başkan Özkan; “Türk-İslam medeniyeti kurucuları, Asr-ı Saadet’ten bu yana adalet ve paylaşımın en güzel örneklerini sergilemiştir. Bu kutsal emaneti günümüzde devralan alan olan bizler de emaneti en yükseklere taşıma azmini, kararlılıkla sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
Daha sonra söz alan AK Parti Bursa Milletvekili Adayları Mustafa Esgin ve Gülten Kapıcıoğlu, MHP Bursa Milletvekili Adayı Mehmet Ali Adak ise, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Seçimleri’ne dikkat çekerek, vatandaşlardan destek istedi.
Ardından AK Parti Bursa eski Milletvekili Ali Kul’un dualarıyla birlikte oruçlar açıldı. Bursa Ertuğrulgazi Mehter Takımı’nın da renk kattığı iftar programı, son olarak Cumhuriyet Alanı’nda ünlü şair İbrahim Sadri’nin birbirinden anlamlı şiir dinletisiyle sona erdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.