Ortasarıbey’in Kitabı yazıldı

Mustafakemalpaşa Kültür Sanat Derneği tarafından Karacabey’de bir ilk gerçekleştirilerek Ortasarıbey Mahallesi’ni tanıtan kitap hazırlandı.
Geçtiğimiz Cuma günü Ortasarıbey Mahallesi’ni anlatan kitap köy halkına ve gelen misafirlere tanıtılarak ücretsiz dağıtıldı Mustafakemalpaşa Kültür Sanat Derneği Başkanı Kekil Şimşek, Arif Ödemiş, Rasim Balaban ve Kamil Erol tarafından hazırlanan kitap, Ortasarıbey Köyü’nün eski ve yakın tarihine ışık tutuyor. Kitabın içeriğinde gelenek görenek, sosyal hayat, hatıralar, köyde yaşamış ve hala yaşayan insanlar yer alıyor.
Mustafakemalpaşa Kültür Sanat Derneği Başkanı Kekil Şimşek, köy meydanında yaptığı konuşmada bu kitabın Ortasarıbey için çok büyük değer taşıdığını söyleyerek, gelecek kuşaklara paha biçilemez bir armağan olduğunu vurguladı.
Şimşek, “Ortasarıbey kitabı, köyde yapılan 1 yıllık araştırmalar sonucu yayına hazırlandı. Renkli basım ve 120 sayfadan oluşan kitapta; köyün günümüzden renkli fotoğraflarıyla birlikte eski yıllardan siyah beyaz fotoğraflar da bulunmaktadır. Kitabın sponsorluğunu ve basımını Ağaçkakan Mobilya Dekorasyon sahiplerinden Kamil Erol üstlendi” dedi.
Kitabın tanıtımının ve ücretsiz dağıtımının yapıldığı aynı gün Köy Hayrı da yapıldı. Köy ahali ve dışarıdan gelen misafirler kitabın sayfalarını heyecanla çevirip, yakın akrabalarını, dedelerini, köyün tarihini merakla incelediler.
Ortasarıbey Kitabının dağıtımı etkinliğine Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan ve meclis üyelerinin yanı sıra, siyasi parti temsilcileri de katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.