“Eğitimin çıtası yükseliyor”

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, kısa ve orta vadede planlanan, gerçekleştirilen, devam eden eser ve çalışmalarla ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.
Karacabey’de eğitim çıtasını sürekli yükseltmek hedefinde olduklarını belirten Dingin, şu bilgilere yer verdi: “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yeni hizmet aracı kazandırdık. Ulviye Matlı Fen Lisesi’nin ve 84 kız ile 84 erkek öğrenci kapasiteli pansiyon binasının açılmasını sağladık. Farabi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni (Sağlık Meslek) hizmete sunduk. Cahide Kırlağaç Anaokulu’nu açtık. Murat Hüdavendigar İlkokulu’nu açtık. Karacabey Lisesi’nin Anadolu Lisesi’ne dönüşmesiyle Dayı Karacabey Anadolu Lisesi adıyla okulun eski Şehit Serkan Şahin İlköğretim Okulu binasına taşınmasıyla 15 derslik kazandırdık.
İlçemiz eski Emniyet Müdürlüğü binasının tahsisi sağlanıp, tadilatını yaparak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nü yeni bir bağımsız hizmet binasına kavuşturduk.
Karacabey Anadolu Lisesi bahçesine Kapalı Spor Salonu’nu Karacabey Belediyesi, Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile Müdürlüğümüz arasında yapılan protokolle kazandırdık.
Taşıma Merkezi olan İstiklal Ortaokulu’na Karacabey Belediyesi işbirliğiyle yemekhane binası yaptık.
İlçemiz Hamidiye Mahallesi’nde yeni eğitim alanlarının oluşturulabilmesi için 107.000 m2’lik arsa alanının tahsisini sağladık.
Karacabey Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne 60 erkek öğrenci kapasiteli pansiyon binası ve Karacabey İmam Hatip Ortaokulu’na da 16 derslikli ortaokul binası yaptık.
Ertuğrul Gazi İmam Hatip Ortaokulu’nu hizmete açtık. Şehit Özcan Özsoy Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve 52 kız öğrenci kapasiteli pansiyon binasını hizmete açtık.
Eski Özel İdare Binası’nın Müdürlüğümüze tahsisi sağlanarak Halk Eğitimi faaliyetlerinde ve Engellilere Yönelik Şehit Polis Levent Fırtına Engelsiz Yaşam Merkezi adıyla Kurs Merkezi olarak kullanımına açtık.
Eski İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü binasında, Karacabey ve Mustafakemalpaşa’ya hizmet veren Karacabey Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) Müdürlüğü’nü hizmete sunduk.
İlçe merkezinde 2 taşıma merkezi belirlenerek, ortaokul öğrencilerini İstiklal Ortaokulu’na, ilkokul öğrencilerini de yine bu süreçte hizmete giren TOKİ Şht. Yzb. Erhan Kındır İlkokulu’na taşınmasını gerçekleştirdik.
Kısa ve orta vadede planlanan, devam eden eser ve çalışmalar
İlçemizde ikili eğitim yapan tek okul olan Karacabey Ortaokulu’nun 2018-2019 Eğitim Öğretim yılında tekli eğitime geçirilmesi hedefine yönelik olarak, Bursa Valiliği’nin Yatırım Planlamasında Onaylanan Özel Proje Ortaokulu niteliğindeki Tabaklar Mahallesi’nde bulunan (Karacabey MTAL arkasında) 24 derslikli ortaokul yapım çalışmalarına başlanmış olup, inşaatın % 60’ı tamamlanmıştır.
Milli Eğitim Bakanlığı’nın Mesleki Eğitime yönelik ivme kazandırdığı yatırım çalışmalarına yönelik olarak, Karacabey Sanayi Sitesi içinde Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisli bulunan arsaya düzenlenen protokol gereği Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası tarafından KTSO Mesleki Eğitim Merkezi binası yapımı çalışmaları başlamıştır.
Karacabey Ticaret Borsası ile düzenlenen protokol gereğince, Harmanlı Mahallesi’nde tarım ve hayvancılık alanlarına yönelik Harmanlı Ticaret Borsası Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılması planlanmış olup; inşaat, tadilat ve onarım çalışmaları devam etmekte olup, 2018-2019 Eğitim Öğretim Yılı’nda hizmete açılacaktır.
Müdürlüğümüzün Özel Eğitime yönelik hedeflediği 3 ayaklı Özel Eğitim Projesi doğrultusunda, ilçemize Şehit Polis Levent Fırtına Engelsiz Yaşam Merkezi ve Karacabey Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) açılması hedeflerine ulaşılmış ve eksik kalan Özel Eğitim Okulu’nun ise, Şahin Mahallesi’nde yapılması için çalışmalar devam etmektedir.
Yine Canbalı Mahallesi’nde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne tahsisli bulunan arsaya 16 derslikli Ortaokul binası kazandırma çalışmaları tamamlanmış olup, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylanarak süreç devam etmektedir.
Ayrıca ilçemiz Karacabey Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nun yanındaki arsaya Bursa Büyükşehir Belediyesi, İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle 23mx43m ebatlarında ve 8 m yükseklikte Halı Saha Yapımı çalışmaları tamamlanmak üzeredir.
Bunun yanında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Müdürlüğümüze bağlı okullarımızda AB Projeleri kapsamında 5 proje bitmiş ve 3 devam eden AB projesi, Tübitak Projeleri kapsamında 62 başvuru, Okul Projeleri kapsamında 7 proje gerçekleştirilmiştir. Önceki yıllara göre artan proje grafiğimiz ilçemizdeki öğretmen ve öğrencilerin yurtdışını tanıma ve bilimsel projeler gerçekleştirmeleri adına çok anlamlı tecrübeler ve fırsatlar kazanmalarını sağlamaktadır. Bundan sonra da proje çalışmalarımız diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla işbirliği halinde artarak devam edecektir.
Yapılanlardan daha çok yapılması gerekenlerden ve yapamadıklarımızdan sorumlu olduğumuzun bilincinde olarak bütün bu çalışmaların gerçekleştirilmesine katkı sağlayan ve emeği geçen tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, sivil toplum örgütlerine, hayırseverlerimize ve mesai arkadaşlarıma teşekkürü bir borç bilirim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.