Orman yollarında doğal afet

Mustafakemalpaşa’ya bağlı Paşalar, Karapınar ve Bostandere köylerinde önceki gün meydana gelen sel felaketinin ardından acı tablo ortaya çıktı.

Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürlüğü sınırları içerisindeki sağanak yağış sonrası parafat ormanlarından kopup gelen selin, yol boyunca dere kenarlarında bulunan çınar, kızılağaç türü ağaçların tamamını köklerinden söktüğü bildirildi.

Paşalar Köyü’nün ekili olan tarlarına doğru sürüklenen sel suları nedeniyle maddi hasar oluştuğu ve 20 küçükbaş hayvanın da telef olduğu kaydedildi. Diğer taraftan sel nedeniyle 2 köprü yıkıldığı ve 15 kilometrelik orman yolunun ise kullanılamaz hala geldiği öğrenildi.

Afetle ilgili açıklama yapan Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürü İsmail Tüfekçi, İşletme şefi ve köy muhtarları ile birlikte selin etkilerini yerinde inceledi. Tüfekçi, “Doğal afet nedeniyle hiçbir insanın burnunun dahi kanamaması tek tesellimiz oldu. Maddi hasara uğrayan köylülerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Orman İşletmesi olarak önlemlerimizi aldık. Herkesin içi rahat olsun” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.