Orman Mühendisleri’nde seçim heyecanı

Karacabeyli Emekli Ağaçlandırma Şube Müdürü Orman Yüksek Mühendisi Mümin Tozan, Emekli Mustafakemalpaşa Orman İşletme Müdürü Orman Yüksek Mühendisi Şerafettin Bayraktar ile Orman Yüksek Mühendisleri Kenan Alpacar ve Mehmet Özer, 25 Şubat’ta yapılacak olan Bursa Orman Mühendisleri Odası seçimleriyle ilgili seçmen gezilerini yoğunlaştırdı.
Bursa Oda başkanlığına Orman Yüksek Mühendisi Gizem Görnaz’ın aday olduğunu duyuran Şerafettin Bayraktar, yönetim kurulunda görev yapmak isteyen Karacabey’li meslektaşlarının önerilerini beklediklerini dile getirdi.
Ormancılık faaliyetleri ile ilgili konuşan çağdaş ve demokrat mühendislerin genç başkan adayı Gizem Görnaz, seçimini kazanmaları durumunda kurumun daha saygın, daha kucaklayıcı ve daha paylaşımcı olacağını söyledi.
Türkiye’nin çok zor bir süreçten geçtiğine dikkat çeken başkan adayı Gizem Görnaz, Oda ile ilgili sorunları kısa sürede çözüme kavuşturmak istediklerini belirtti.
Görnaz, üyeler görev verirse seçimden sonra zaman yitirmeden yapacaklarının özetini söyle sıraladı: “Eğitim-öğretim çalıştaylarının düzenlenmesine öncelik verilecek. Mevzuat değişiklikleri zaman yitirilmeden üyelere duyurulacak. Meslek etik kurallarının belirlenmesi sağlanacak. Orman izinleri mercek altına alınacak. Orman, orman endüstri ve ağaç işleri endüstri mühendislerine kamuda daha fazla istihdam olanağı yaratılması için etkin girişimler yapılacak. Görevde yükselme sınavlarındaki sözlü adı altındaki kayıplara son verilmesi için uğraş verilecek. Ormanların korunması ve geliştirilmesine yönelik tüm paydaşlarla işbirliğine girilecek. Üyeleri bir araya getirecek sosyal organizasyonlar düzenlenecek. Öğrenciler ve yeni mezunlar için ücretsiz sertifikalı eğitimler gerçekleştirilecek. Gençlerimizin ve öğrencilerimizin farklı sektörlerdeki meslektaşları ile bir araya getirilmeleri sağlanacak. WEB sayfamız daha doyurucu ve daha izlenir bir duruma getirilecek” dedi.
Gizem Görnaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Mesleğin gerektirdiği bilimsellikten ve teknik yaklaşımlardan ayrılmayacağız. Politik ve ticari tercihlerimiz olmayacak. Ülkemiz ve ormanlarımız her zaman vazgeçilmezlerin başında yer alacak. Mesleğe ve meslektaşına sahip çıkan anlayışı öne çıkaracağız. Gücünü bilimden ve mesleki bilgiden alan bir kurumu mutlaka kuracağız. Bağımsızlık karakterimiz olacak. Her an hesap verebilen şeffaflık içinde çalışacağız. Demokrat kimliğimizle her türlü eleştirilere açık olacağız. Katılımcılığı esas alacağız. Ayrışmadan değil, birleşmeden yana olan bir orman mühendisleri odası inşa edeceğiz.
Yarışa katılacak tüm aday arkadaşlarıma başarılar diler, seçimlerin, Bursa’mıza ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.