OOOOOFFFFF….OOOOOOOFFFFFF

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Covid19 pandemisi sürüyor. Olumlu gelişmeler var. Ancak Bilim Kurulu önlemi elden bırakmamak ve yeni yükselişe fırsat verilememesi üzerine durmaksızın uyarılarda bulunuyor. Yeni semptomların saptandığını belirtiyor. Yanı sıra Amerika anakarası kökenli bu akciğer rahatsızlığının yedi türünden söz ediliyor. Dünya ABD-Çin arasında kaldı. Bilim ve akıl ile hareket eden Çin’i gözlemliyor. Şiddet, emperyal kapitalizmden beslenen, ya da ABD ve İngiltere ‘de bu ülkelere sadakat yemini etmiş politikacı ve gazeteciler tarafından ise ABD melek gösteriliyor. Geçtiğimiz gecelerde bir programda yer alan siyasetçi sürekli ABD kaynaklı verilerle konuştu. Akp’nin Hıfzıssıhha Enstitüsünü kapatmasını eleştiriyor. Ancak Hıfzıssıhha tarafından 4 kez salgının önlenmesine yönelik verilerle değil de ABD verileriyle sözde bilgi taslıyor. İktidarın savunucusu siyasetçi ise yalanlarla dolu savunma yapıyor. Enstitünün kapatılmadığını, küçük bir laboratuara dönüştürülüp modernize edildiğini söylüyor. Bu bir gurur değil utançtır. Büyütmek ve açık tutmak yerine bununla Parti Başkanına yaranmak için her sözcüğün arkasına Sayın Cumhurbaşkanımız buyurdular demeyi unutmuyor. Daha da rezil bir ifadede bulunuyor, “bu laboratuar aynı zamanda dışarıdan aşı alıyor!. El insaf! Utanın biraz. Dışarı satarken almayı beceri sanıyor! Sağlık sisteminde neler yaptıklarını ballandıra ballandıra anlatıyor. Yapılan hastane sayısından söz ediyor. Alınan ekipmanlardan dem vuruyor. Haklı, övünmeli

Ammaaaa….”Şunları da söylemeli bir hastaneyi 10-20 kat maliyetle yaptık.”…”Şehir Hastanelerinin birine 25 yıl ödenecek kira ile 7 hastane yapmayı istemedik!”…”Üniversite ve Devlet Hastanelerindeki uzman Profesör, uzman doktor ne varsa bezdirip özel kesime kaçırttık”…”Halkı özel hastanelere yönelterek Devlet Hastanelerinde 5 bin TL’ye yapılabilen ameliyatları 20-30 bin TL’ye yaptırtıp SGK ve Devleti trilyonlarca lira zarara uğrattık”…”Bu yolla Türkiye Cumhuriyetinin Kurumlarına güveni yerle bir ettik”…Söylemiyor. Buradaki rantın cemaat ve tarikat pisliklerine gittiğini, parti içindeki haramzadelere sağlandığını söyleyemiyor.

Diyeceksiniz ki; muhalefet bunları söylüyor. Evet, ammaaa. Hastanelerde özelleştirme kaldırılmalıdır, diyemiyor. Biz kaldıracağız diyemiyor. İktidar IMF’den para aldı, alıyor, alacak diyor. Ammaaaaa kendi programlarında IMF ve ABD ile ilişkilerimizi düzelterek kredi olanaklarına kolayca kavuşacağız diyor. Yanı düşünce yapısı aynı Ak Parti. Birde utanmadan birkaç partiyi yalan dolu ifadelerle Akp ile birliksiniz diye suçluyor!

Bilim Kurulunun tüm uyarılarına karşın Ak Parti emperyal kapitalist sistemin bir öğesi olduğunu kanıtladı. AVM’ler açılıyor! Bu HALK SAĞLIĞINI hiçe saymaktır. Bu TÜRK ULUSUNUN SAĞLIĞINI Avm’lerin çıkarına satmaktır. Yani Ak Partinin iman mı, para mı seçimi ;her zamanki gibi PARA olarak çarkın içinde kalmayı seçmiştir.

Avm’lerin lokanta ve yiyecek alanları açılmayacak…mış. Düzenli olacak…mış. Binlerce kişiyi oralara yığarak fiziksel mesafe sağ la na maz. O emperyal kapitalizmin yuvası Avm’ler bir hafta sonra PARA uğruna ÇOCUKLARDA gelmeli diyecek. Bunu yandaşından sözde muhalefetine dek tüm basın binlerce kez haber yapacak. Veeee çocuklara izin verilecek. Ha siz yoksa OKS Tv’nin HALT Tv’nin, Özcü ve Orkusuz gazetelerinin Akp’ye muhalif falan olduğunu mu sanıyorsunuz? Söz konusu emperyal kapitalist sistemse bu kanal ve gazeteler TÜRKİYE CUMHURİYETİNE zarar verecek, veren hiçbir şeye karşı değiller. RTE gitsinden ibaret;sığ ve çözümsüz bu gurebalar!

İlçemize Mevsimlik işçiler gelmeye başladı. Talep Bursa Valiliğinden izin Adana Valiliğinden. Geçen hafta köylerdeydim. Gelenler yığınla. Peki sözü edilen takip edilme ya da belki 14 günlük karantina var mı? Yok, Hak getire. Saldılar çayıra, Mevlam kayıra! O anlı şanlı pozlu Belediye Başkanımız cağız ceğiz dedi. Öyle de kaldı, netekim! Köylülere sordum. Hiç gelip bakan, soran soruşturan var mı? Yok… Neden yok, Mülki ve İdari Sorumlularımız?

Köstebek yuvası gibi olan sokaklarımıza bakmak yerine Ali Bey; domatese sardı, bu aralar. Durmadan müjde. Geçen yıl ki fiyatla alınacak domatesin bu yıl patlama yapacağından söz ediyor! Gübreye, ilaca, teknik ekipmanlara gelen zamlardan pardon fiyat ayarlamalarından habersiz ya da komiklik yapıyor. Yüzde bilmem kaç artmış maliyetlerle, geçen yıl ki fiyatla çiftçi nasıl kazanacak? Bu matematik bilimini aldığı hocayı söylese de bizde gitsek!

Domates üreticisinin % 99’u pandemiden dolayı dünya genelinde üretim düşüşü olabileceğini düşünüyor. Tek umutları bu. Üretmek dışında başka bir yol bilmez, Bizim Köylümüz ve Çiftçimiz. Ali Bey; yanınıza iki destek alarak İnşallah iyi olacak, Maaşallah verim iyi ile demeç vermek Yönetici olmak demek değildir. Mümkünse Tarımdan elinizi çekiniz. Karacabey’i bitirdiniz. Direnen son kesimimiz Çiftçi ve Köylümüzden uzak durunuz da rahat etsinler. Ne Devlet ne Belediyeler Amerikan tarzı 3T, 3Y gibi söylemlerle yönetilemez, Halkla Yönetilir. İktidar ve Muhalefet Partilerince Biline!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.