Onlar artık okuma yazma biliyor!

HEM kursuna katılan bayanların azmi takdirle karşılandı:

Yaşları ne olursa olsun okuma ve yazma azimlerini kaybetmeyen kursiyerler takdirle karşılandı. Hacı Ahmediye Onur İlköğretim Okulu’nda düzenlenen belge törenine Kaymakam Dursun Balaban, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yaşar Gökbayrak, İlçe Seçim Müdürü Cemil Tosun, Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı, Hacı Ahmediye Onur İlköğretim Okulu Müdürü Oğuz Koyuncu, Müdür Yardımcıları Galip Duman ve Erol Parik, Kurs Öğretmeni Sema Demirtaş ile kursiyerler katıldı.

            HEM Müdür Yardımcısı Mustafa Yiğit’in sunumunu yaptığı programda konuşan HEM Müdürü Yaşar Gökbayrak, bilgi ve teknoloji çağında bilgiye ulaşmanın ilk basamağının okuma ve yazma öğrenmek olduğunu söyledi.

            Gökbayrak, “Okur yazar olmadan sürdürülen bir hayat karanlıkta yürünen yola benzer. Bu hayatta yolumuzu aydınlatacak ve bilginin ışığıyla bizlere yol gösterecek bilgiye ulaşmamızı sağlayacak yol ise okuma yazmadır.

            Biz Halk Eğitimcilerin sloganı; Her zaman, her yerde, herkes için eğitim” olmuştur. Yaptığımız en önemli çalışmaların da okuma yazma eğitimi olduğunun farkındayız. Toplumun tamamı okur yazar hale gelene kadar çalışmalarımıza devam edeceğiz.

            Okuma yazma azimlerini kaybetmeyen kursiyerlerimizi kutluyorum. Bu konuda bizlere desteğini esirgemeyen Kaymakamımız Dursun Balaban’a, İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Emin Dingin’e ve işbirliğimizde yanımızda olan Hacı Ahmediye Onur İlköğretim Okulu Müdürü Oğuz Koyuncu’ya, öğretmenlerimize, kursiyerlerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.

            Kursiyerleri kutlayan Kaymakam Dursun Balaban ise, okuma yazma öğrenmenin önemine değindi. Okuma yazma öğrenmenin yaşı olmadığına dikkat çeken Balaban, “Çok büyük bir iş başardınız. Sizleri kutluyorum. Bundan sonraki yaşamınızda okuma ve yazmayı bırakmayın. Çünkü sizler annesiniz. Kadınlarımız ne denli eğitimli olursa, çağdaş medeniyet seviyesine yaklaşmamız o denli kolay olur. Şiddetin ve her türlü olumsuzluğun önüne ancak siz geçebilirsiniz. Unutmayın ki kadına şiddet uygulayan erkekleri de sizler dünyaya getirdiniz.

            Okuma yazma bilmek bir ülkenin ne durumda olduğunu gözler önüne seren en önemli unsurdur. Halk Eğitimi Merkezlerimiz bu konuda üzerine düşen görevi fazlasıyla yerine getirmektedir. Burada önemli olan okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın da istekli olmalıdır. Sizler büyük bir medeni cesaret sergilediniz. Bu nedenle sizlere, HEM camiasına ve öğretmenlerimize çok teşekkür ediyorum. Ayrıca sizlerin kursa katılmasını sağlayan ve öncülük eden kocalarınıza da teşekkür ediyorum” diye konuştu.

             Konuşmaların ardından belge törenine geçildi. Heyecanları gözlerinden okunan Şifa Balaban, Türkan Menekşe, Elmas Yıldırım, Emine Menekşe, Gülten Menekşe, Sinem Yıldırım, Adile Sert, Ayşe Menekşe, Ayten Işık, Cemile Özer, Gazal Dengiz ve Gül Deniz isimli kursiyerler, törende belgelerini aldı.

            Kaymakam Dursun Balaban, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yaşar Gökbayrak, İlçe Seçim Müdürü Cemil Tosun, Anadolu Lisesi Müdürü İbrahim Çalı, Hacı Ahmediye Onur İlköğretim Okulu Müdürü Oğuz Koyuncu, Müdür Yardımcıları Galip Duman ve Erol Parik, Kurs Öğretmeni Sema Demirtaş tarafından belgelerini alan 12 kursiyerin mutlulukları görülmeye değerdi.

            HEM Müdür Yardımcısı Mustafa Yiğit, 120 saatlik 1. Kademe kursunun tamamlayan kursiyerlere talep ettikleri takdirde, 160 saatlik 2. Kademe kursu açabileceklerini kaydetti. Yiğit, 2. Kademe okuma yazma kursu sonunda alınan belgelerin ilkokul 5. sınıf diploması yerine geçtiğini de sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.