Ömür biter yol bitmez

Ömür biter yol bitmez
Seçimler bitti. Memleketimize hayırlı olsun. Ezici bir üstünlükle kazanan AKP’yi kutluyorum.
AKP bu seçimlerde kanaatimce şunu kanıtladı. “Eskiye rağbet olsa idi bit pazarına nur yağardı.” Seçimlerde başarısız olan partiler şapkasını önüne koysun ve bu tümceden bir şeyler çıkarsın. Ülke elden gidiyor, laiklik elden gidiyor, Cumhuriyet elden gidiyor, Atatürkçülük alaşağı edildi falan gibi boş edebiyatlar ile bu işler olmuyor artık. Millet bu edebiyattan bıktı. Millet artık istikrar politikaları üretenlere itibar ediyor. Seçim sonuçları da bu söylediğimin en iyi kanıtıdır. Hani cumhuriyet mitinglerinde altı milyon insan toplamıştı. Nerede bunlar.
O zaman insanın aklına şu geliyor. Ya bu meydanlara gelenler AKP’liydi, ya da MHP’li. Ya da bu meydanlara gelenler CHP gibi düşünmüyor. Demek oluyor ki muhalefetteki partilerin söylediklerine ne çocukları inanıyor ne de ana babaları. Onlar birey olarak sadece kendi doğrularına inanıyorlar. Dediğim dedik, öttürdüğüm düdük diyenlere iyi bir ders olmuştur bu seçimler. Bu seçim sonuçlarında da ayan beyan ortadadır. Bu seçim sonuçlarına göre kaybedenler hala yerinde durabiliyorsa yazıklar olsun. Onlara oy verenlere yazıklar olsun. Sürekli su alan gemiyle yolculuk olmuyor. Bana göre gemi battı. Ne yüzle bundan sonra meydanlara çıkacaklar aklım almıyor. 22 Temmuz 2007 seçimleri sonuçlarına göre artık Baykal’ın solu ve solculuğu ortadan kalkmıştır. Merkez sağ da kendilerini yok etmiştir. Türkiye sol oylarını yok eden DENİZ BAYKAL BAY KALmıştır. Futbolda fikstüre göre bay kalmak iyidir amma, siyasette bay kalırsanız vay halinize. Son seçim sonuçlarına göre muhalefetin tümü sınıfta kalmıştır. Eğer ömürleri yeterse bir daha ki seçimlerde aynı liderler aynı kadro ve aynı programla çıkarlarsa halkın önüne AKP %75 ile birinci parti olacaktır.
Seçimlerden önce yerel bir gazetede yazan Saim ÇAĞAN, “Eğer AKP bu seçimlerde % 30’u geçerse, ben tüm siyasi hayatımı sona erdireceğim” demişti. Saim arkadaşımıza geçmiş olsun diyorum. Böylece siyaset sahnesinden bir değeri daha kaybettik. Ne söyleyelim ki.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.