Okuma-Yazma öğrenmeyen kalmayacak!

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “Okuma-Yazma Seferberliği” kapsamında kurs açılacağını duyurdu. Konuyla ilgili kamuoyuna bilgilendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, 5 Mart 2018 tarihinde başlaması planlanan kurslara katılmak isteyen yetişkinlerin Halk Eğitimi Merkezi’ne başvurmaları gerektiğini söyledi.
Anayasa’da yer alan eğitim hakkı ve bilhassa yetişkin okuma yazma eğitimi hayat boyu öğrenmenin temelini oluşturmaktadır. Eğitim ve öğretim hakkından yararlanamayan ve temel okuma yazma eğitimini tamamlayamayan kişilerin, yasaların kendilerine verdiği diğer hak ve özgürlüklerden de yeterince yararlanamadıkları görülmektedir.
Bu amaçla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, okuryazarlık seferberliği başlatıldığı bildirildi.
Bu kapsamda kamuoyunu bilgilendiren Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Halk Eğitimi Merkezi öncülüğünde okuma-yazma kursu açmayı planladıklarını kaydetti.
Dingin, şunları dile getirdi: “Okuryazarlık Seferberliği kapsamında, okuma yazma bilmeyen vatandaşların l. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kursları’na katılmaları sağlanarak okuryazar hale getirilmesi ve ilkokul düzeyinde öğrenim görmelerini sağlayacak olan II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kursları’na yönlendirilmesi amaçlanmaktadır.
Bugüne kadar ilçemizde yetişkinlere yönelik okuma yazma kursları düzenli bir şekilde yürütülmüştür. Halk Eğitimi Merkezi tarafından rutin olarak yapılan alan taramalar sonucunda Eylül 2017 tarihinden itibaren açılan 3 adet l. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kursu’na 50 kursiyer katılmış, I. Kademe Kursu’nu tamamlayanlara yönelik olarak açılan 4 adet II. Kademe Yetişkin Okuma Yazma Kursu’nda ise toplam 39 kursiyer eğitim görmüştür. Halen I. Kademe’de 2, II. Kademe’de de 2 kursumuz Halk Eğitimi Merkezi’mizde devam etmektedir.
Söz konusu seferberlik kapsamında, Halk Eğitimi Merkezi tarafından Şubat ayı içerisinde yeni bir alan taraması yapılacak olup, alan taraması sonucuna göre en geç 05 Mart 2018 tarihine kadar yeni kurslar başlatılacaktır.
Kurs süresi 120 saat olup, kursu başarıyla bitiren kursiyerlere törenle, “Okuryazarlık Belgesi” verilecektir. Söz konusu kurslara başvuru yapmak isteyen yetişkinlerin, ilçemiz Halk Eğitimi Merkezi’ne müracaat etmeleri gerekmektedir.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.