“Gün; birlik ve beraberlik günüdür”

Milliyetçi Hareket Partisi Karacabey İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Sosyolog Ozan Arif Demirtaş, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye’nin Afrin bölgesindeki PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ’a mensup teröristleri etkisiz hale getirmek için başlatılan ve devam eden Zeytin Dalı Harekâtı ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde birlik ve beraberlik mesajında bulundu.
“Tek düşüncemiz devletimizin ve milletimizin bekasıdır” diyen Demirtaş, “Gün, basit hesaplaşmalarla vakit kaybedecek gün değildir. Hesaplaşmaları bir kenara koyup milletçe kenetlenme günüdür. Mesele artık siyaset üstü bir mesele haline dönüşmüş ve milli varlık meselesi olmuştur. Gün, birlik ve beraberlik günüdür” dedi.
Demirtaş yaptığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Sınır güvenliğimizi sağlamak, emperyalist devletlerin kuşatma provalarına ve yeniden hortlayan haçlı zihniyetinin ülkemiz üzerindeki kirli planlarını yok etmek adına Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin başlatmış olduğu ve zeytinini dosta, dalını ise düşmana ikram ettiği tarihi Zeytindalı Harekatı tüm kararlılığımızla devam ediyor.
Mehmetçiğimiz, büyük önderimiz ebedi başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve ecdadımızın miras bıraktığı tüm askeri ahlak kuralları çerçevesinde, işgal mantığı gütmeden, sivil halka asla zarar vermeden dosta güven, düşmana korku salarak vatan mücadelesini sürdürmeye devam ediyor.
Elbette devletimizin, bu meşru müdafaa mücadelesinden rahatsızlık duyanlar ve karalamaya çalışanlar geçmişte var olduğu gibi maalesef gelecekte de var olmaya da devam edecektir. Gün, basit hesaplaşmalarla vakit kaybedecek gün değildir. Mesele artık siyaset üstü bir mesele haline dönüşmüş ve milli varlık meselesi olmuştur. Elbette abarttığımızı düşünenler olacaktır zira bu harekâtın önemini daha iyi kavramak isteyenler, güney sınırlarımızı ve harekât yaptığımız bölgelerin jeopolitik önemini mutlaka araştırmalıdırlar. Bunu bir işgal harekâtıymış gibi göstermeye çalışan ve Mehmetçiğin orada sivil halka zarar verdiği yönünde suyu bulandırma telaşına girmiş taşeron algı maşaları elbette Türkün şanlı tarihinden habersizdirler. Biz Türkler tarihin hiçbir sürecinde asla ve asla işgalci bir millet olmadık. Savunmasız sivil halka, teslim olana, aman dileyene asla kılıç çekmedik silah doğrultmadık ve bundan sonra da bu hep böyle devam edecektir. Tek düşüncemiz devletimizin ve milletimizin bekasıdır.
Biz Türkler tarih boyunca Vatan, Bayrak ve Millet konularında her zaman hassas olduk .”Söz konusu vatan ise gerisi teferruattır” şiarıyla hareket ettik. Yurdumuzun dört bir yanında aziz Türk Milleti, ordumuz ve şanlı Mehmetçiğimiz için dualar ediyor, maddi ve manevi destek olmak için adeta yarış içerisine giriyor. 80 yaşındaki dedelerimiz askerlik şubelerinin önünde gönüllü askere gitmek için sıra bekliyor, annelerimiz, ninelerimiz Mehmetçiklerimize çorap örüyor kendi elleriyle yemekler hazırlıyor. Ülkemizde futbol oynayan yabancı futbolcular bile milletimizin bu hassasiyetini öğrendikleri için attıkları gollerden sonra asker selamı vererek kendilerince bu sürece destek oluyorlar. Ülke çapında destek kampanyaları düzenleniyor. Örneğin 06.02.2018 Salı günü Karacabey’imizdeki minibüs şoförü ağabeylerimiz kardeşlerimiz o gün ki tüm hasılatlarını Afrin harekâtındaki Mehmetçiklerimize bağışlayarak örnek bir davranış sergilemişlerdir. Kendilerine şahsım ve teşkilatım adına teşekkürlerimi bir borç bilirim. Bu harekâta elinden geldiğince maddi veya manevi destek veren herkesten Cenab-ı Allah razı olsun.
Gün, birlik ve beraberlik günüdür. Gün, küçük hesapları, basit hesaplaşmaları bir kenara koyup milletçe kenetlenme günüdür. Vatan elden giderse ortada yapılacak ne hesap kalır ne solunacak hava! Gelin hep birlikte İstiklal Marşı’mızın yazarı, Vatan Şairimiz merhum Mehmet Akif Ersoy’a kulak verelim; ‘Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, Toplu vurdukça yürekler onu top sindiremez!’ Saygılarımla.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.