‘Okulumuzdan vazgeçmeyeceğiz’

Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu velilerinin okullarının imam hatibe dönüştürülmesine karşı mücadelesi sürüyor. Velilerin önceki gün üçüncüsünü gerçekleştirdikleri tepki eylemlerine minik öğrenciler de destek verdi.
Mücadelelerinden asla vazgeçmeyeceklerine dikkat çeken veliler önceki gün Okul Aile Birliği Başkanı Serap Burhan öncülüğünde Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu önünde üçüncü kez toplandı. Velilerin tepkisi her geçen gün daha da büyürken, eylem yürüyüşüne bu kez okul öğrencileri de katıldı. Okul önünden Cumhuriyet Alanı’na “Şehit Bahadır Bizimdir Bizim Kalacak, Okuluma Dokunma, Öğretmenime Dokunma, Öğrencime Dokunma, Kurulu Düzenimi Bozma”, “İmam Hatip’e karşı değiliz”, “Şehit Bahadır İlkokulu’ndan Vazgeçmeyeceğiz”, “Çocuklarımız İçin Hep Birlikteyiz”, “Eğitim Hakkımız Kısıtlanamaz” pankart ve sloganlarla yürüyen veliler kararlı duruşlarıyla tepkilerini bir kez daha gösterdi.
Veliler adına basın açıklamasını okuyan Öğrenci Velisi Banu Garip, şu ifadelere yer verdi: “Bugün burada bulunmamızın sebebi, ilçemizde faaliyet gösteren en kıymetli okullardan biri olan Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’nun başka bir okula dönüştürülmesine karşı tepkimizi, üzüntümüzü duyurmaktır. Tek amacımız, hatalı bilgilendirmeler sonucu, resmi mercilerin aldığı bu dönüşüm kararının yanlış ve ciddi mağduriyetler yaratan bir durum olduğunu kamuoyuna ve yetkili mercilere anlatmaktır.
Bizler; çocuklarımızın mutlu oldukları okullarından, öğretmenlerinden ve arkadaşlarından ayrılmalarını istemiyoruz. Bu hata düzeltilene kadar okulumuza ve çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağımızı tüm veliler adına buradan duyurmak istiyoruz. Asla İmam Hatip açılmasına karşı değiliz. İçimizde İmam Hatip mezunu da var, çocuğu İmam Hatip’te okuyan da.
Bizim isyanımız şu; Devletimiz ilçemize İmam Hatip Okulu yapılsın diye para göndermiştir. Ancak bu para ile bina yapmayı beceremeyen yöneticilerin beceriksizliğinin faturasını neden bize ve çocuklarımıza kesiliyor? Okulumuzun kayıt bölgesi, ilçemizde yapılaşmanın en yoğun olduğu bir bölge. Her gün artan nüfus yoğunluğu ortadayken, kalkıp bu bölgedeki ilkokulun yarısını kapatarak çocuklarımızı 40 kişilik sınıflara mahkum etmek isteyenlere isyan ediyoruz.
Fiziki şartları ve eğitim kalitesi ile ilçemizin gözde ana sınıfı bölümü tamamen kapatılmak isteniyor. Okul öncesi eğitim için çocuklarımızı ya kilometrelerce ötede bulunan okullara taşıyacağız ki bu mümkün değil, çünkü hepimiz araç sahibi değiliz, ya da bu ülkede bizim çocuklarımızın okul öncesi eğitim alma hakkı bulunmuyor mu?
İmam Hatip Ortaokulu, 2 yıldır ilçemizdeki 14 Eylül Ortaokulu’nun bir binasını tamamen kullanıyor, yeni yapılan binaları bitene kadar 1 yıl daha neden burada devam etmiyorlar. İlçemizde şu an boş sınıfları bulunan okullar varken, atıl durumda bulunan eski Devlet Hastanesi varken neden bizim okulumuz seçilmiştir? Bir okulun geçici bir sorununu çözmeye çalışırken, başka bir okulda 11 sınıfı kapatıp öğrenci, öğretmen ve bizlere zulüm etmek nasıl bir yönetim anlayışıdır. 12 yıldır şerefle, onurla okulumuzun girişinde taşıdığımız ‘Şehit’ tabelasını indirip geri plana atmak hangi vicdanın sesidir?
Bir çoğumuz asgari ücretle geçinen insanlarız. Yeri geldi Pazar paramızdan kıstık, yeri geldi gezmedik, tozmadık ama okulumuzun ne ihtiyacı varsa üstlendik. Değerli idareci ve öğretmenlerimizin gayretleri ile taraflı tarafsız herkesin takdir ettiği Şehit Bahadır Tayfur gibi bir marka olduk.
Bu kararı alanlara soruyoruz; Sizlerin görevi ilçemize böyle başarılı düzenli okullar kazandırmak mı, yoksa başarılı düzenli okulları parçalayıp yok etmek mi? Sizlerin görevi başarılı idareci ve öğretmenlere sahip çıkıp motive etmek mi, yoksa keyfi kararlar ile azimlerini kırmak mı?
Çocuklarımızı öğretmenlerinden ayıracak bu kararı alırken vicdanınız hiç sızlamadı mı? İmam Hatip gibi bir okul zorla, gasp edilerek mi açılır? Şehit Bahadır Tayfur’u adeta bir koleje dönüştüren okul müdürümüzün görevi yoksa bu sinsi planı gerçekleştirmek için mi uzatılmadı? Bu karar tamamıyla yanlıştır, bu karar asla zorunluluktan dolayı alınmış bir karar değildir! Çünkü ilçemizde hiç kimse mağdur edilmeden İmam Hatip öğrencilerimize eğitim ortamı sağlanabilir. Boş okullar var, boş binalar var… Yeni ve en güzeli yapılabilir.
Bizlere daha önce Kaymakamlık ve İlçe Milli Müdürlüğü’nce müfettiş görevlendirildiği, konunun yeniden değerlendireceği söylenmişti. Bizler de yöneticilerimizin sözünü devlet sözü bildik, bu söze güvendiğimiz için de eylemlerimize ara verdik. Ancak 20 gün oldu ve Bursa’dan Karacabey’e müfettişler gelemedi. Unutmayın biz veliler yazın da okul nöbetindeyiz.
Eğer amaç bizleri oyalamak ise herkes şunu bilsin; Bu yıkıcı karardan dönülünceye kadar tüm kararlılığımız ve inancımızla çocuklarımızın geleceğine ve okulumuza sahip çıkacağız. Bu kararın iptalini sağlayana dek eylemlerimize devam edeceğiz. Tüm yetkili mercilere bu hatadan dönülmesi için başvurular yapacağız, sonuca ulaşmak için Türk adaletine güvenerek bu konuyu en nihayetinde yargıya taşıyıp yasal yollara başvuracağız. Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’ndan asla vazgeçmeyeceğiz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.