Vatan Partisi’nden emekçilere çağrı!

Karacabey Vatan Partisi emekçilere, emek ve vatan cephesinde birleşelim çağrısı yaptı. İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, sömürgeci ülkelerle yapılan işbirlikleri ve kapitalizmle uyum içindeki partilerin, iktidarın emekçiye saldırının yoğunlaşmasına neden olduğunu belirterek açıklamasını şöyle sürdürdü;
“AKP hükümeti işçiye bu yıl savaş açtı. Sendikaların yetersizliği ve büyük bölümünün hükümet ve sermayedar sınıfla savaşımı göze almaması bu saldırının şiddetlenmesini sağladı. İşçi kiralama büroları, taşeron işçilere kadro yalanıyla güvencesiz özel sözleşmeli personel statüsü, kıdem tazminatının %55’e yakın tırpanlanma girişimi, zorunlu bireysel emeklilik, zorunlu arabuluculuk bu saldırının son aşamalarıdır. Türkiye’deki sosyal güvenlik sistemini adım adım özelleştirmeye çalışıyorlar. Bireysel emeklilik sistemi uygulaması zorunlu duruma getirilecek. Sistemde batacak şirketler sonucu oluşacak kayıplar işçinin yıllarca süren emeğini yok edecek.
İş uyuşmazlıklarında mahkeme öncesi zorunlu arabuluculuk uygulaması gündemde. Bu işçiye baskı uygulanarak hakettiğinin katbekat altında tazminlere neden olacak. İşçi alacaklarında zamanaşımı süresinin de kısaltılması isteniyor. Buda hak arayışında işçinin aleyhinedir.
İşçi sınıfının ekonomik-demokratik mücadelesi ile siyasi mücadele içiçe geçmiştir. İşçi sınıfının kazanımlarına saldırılar sömürgeci ve kapitalist ülkelerin yönlendirmesiyle iktidar tarafından yapılmaktadır. Diğer yandan aynı güçler iktidara verdikleri açılım göreviyle vatan toprağına saldırıları piyon örgütlerle yapmaktadır. Bu olumsuz saldırılardan en çok zararı görecek olan %64’ü bulan oranla emekçilerdir. Bu koşullar siyasi mücadelenin bir siyasi parti altında gerekliliğini ortaya çıkarmıştır; bu parti de Vatan Partisidir. Geçmişte “işçilerin ekonomik-demokratik mücadelesini sendikalar; siyasal mücadelesini partiler verir” diye bir anlayış vardı. Bunun son derece yanlış olduğu yeni koşullarla bunu ortadan kaldırmıştır. Partimiz işçilerin ekonomik-demokratik mücadelesine önemli katkılarda bulunacak tek siyasi mücadele yeridir. Geçmişi bunun örnekleriyle doludur. İşçi ve emek dünyasına iktidar kaynaklı saldırılar ve muhalefetin derin sessizliğiyle destek verdiği bu oluşumla birlikte Vatan Partisi her iki düzlemde de öncülüğü alacaktır. İl ve ilçelerde işçi-sendika bürolarımızın ağırlığı genişletilmekte, sendikaların ihmal ettiği tehdit ve saldırılar konusunda işçileri bilgilendirici toplantılar düzenlenecektir. Haklarını arayan işçilere danışmanlık hizmeti verilecek. Öncü nitelikli işçilerin çalışma mevzuatı ve sendikacılık hareketi konusunda eğitilmeleri sağlanacak. İşçilerin ekonomik-demokratik mücadelesi ile siyasi mücadelesi bütünleştirilecektir. Yurtsever ve geçim derdi olan tüm işçileri Vatan Partisinde örgütlenmeye, partimizin önderliğindeki ekmek ve vatan savunmasına omuz vermeye çağırıyoruz.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.