‘Okuluma dokunma’

Karacabey Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu’na ait binanın İmam Hatip Ortaokulu olarak hizmet vereceğini öğrenen veliler, dün okul bahçesinde toplanarak Milli Eğitim Müdürlüğü’nü protesto etti.

Öncelikle okul önünde toplanan ve ‘Okuluma Dokunma, Öğretmenime Dokunma, Öğrencime Dokunma’ sloganları atan veliler adına basın açıklaması okundu. Okul Aile Birliği Başkanı Serap Buran yaptığı açıklamada, “Okulumuz ana binasının İmam Hatip Ortaokulu’na dönüştürülmesi ve ileride de tamamının dönüştürülme projesi okul öğretmenlerimize ve idarecilerimize bildirilmiştir. Mevcut öğrencilerin bu durumdan etkilenmeyeceği, sadece önümüzdeki eğitim-öğretim yılında daha az sayıda öğrenci kaydı yapılacağı, mevcut sınıfların önce birleştirilerek, sonrada şube sayılarını azaltarak, kademeli olarak ileriki yıllarda da Şehit Bahadır Tayfur İlkokulu olmayacağı endişemiz vardır.

Bizim tek derdimiz çocuklarımızın gelecek eğitimidir. Biz hiçbir okulun açılmasına karşı değiliz. Ancak, bu okulun dönüştürme yerine, başka bir yere daha güzel İmam Hatip Okulu yapılsın. Bizim okulumuz bize bırakılsın. Kurulu düzenimizi bozmasınlar. Okul Aile Birliği yönetimi olarak okulumuzun başka bir okula dönüştürülmesini asla istemiyoruz. Bu okulu bizden önceki veliler ile bizler, kıt imkân ve katkılarımızla bu hale getirdik. Başka okulları bu şekilde düzenli ve bakımlı hale getirmek yerine, düzenli ve bakımlı okulumuzun elimizden alınmasını istemiyoruz. Okul Aile Birliği yönetimi ve veliler olarak bu konudaki mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Şimdilik imza toplayıp, bu imzaları başta Kaymakamlık olmak üzere tüm kamu kurumlarına göndereceğiz.” dedi.

Bir hafta içinde İl’den alınan kararın iptali olmazsa çocuklarını asla okula göndermeyeceklerini duyuran veliler, “Sözü edilen İmam Hatip Ortaokulu geçen sene eğitim gördüğü 14 Eylül Ortaokulu’nda neden bu yıl da devam etmiyor? Cumhuriyet İlkokulu’nun 3 binası, Atatürk İlkokulu’nun da 4 binası varken, ilçede boş sınıfları olan daha nice okul mevcut olduğu halde neden bizim okulumuz? Bizim öğretmenimize hangi hakla ‘tayin isteyip gidin’ diyebiliyorsunuz? Bu okulu bu hale getiren bizleriz. Bu okulu ve öğretmenlerimizi asla bırakmayacağız. Bu karar bir dayatmadır. Öğrenci velilerine, öğretmenlere, idarecilere danışmadan alınan bu dayatmayı kabul etmiyoruz. Her türlü itiraz yolunu ve demokratik protesto hakkını değerlendireceğiz. Okulumuza dokundurtmayacağız. Bizler, çocuklarımızın maruz kaldığı bu haksız tutuma karşı çıkmak ve binamızın ilkokul olarak kalması için ayağa kalkıyoruz, çocuklarımızın haklarına sahip çıkıyoruz. Bizi imam hatibe karşı gibi göstererek kendilerine haklılık zemini yaratmak isteyenler olabilir. Biz ne imam hatibe ne de başka eğitim kurumuna karşı değiliz. Biz çocuklarımızın normal mevcutlu sınıflarda okumasını istiyoruz. Bizim ihtiyacımız varken binamızın elimizden alınmasına karşı çıkıyoruz” şeklinde tepkilerini dile getirdi.

Eyleme okul önünde başlayan yaklaşık 200 veli, sloganlar eşliğinde yürüyerek Kaymakamlık önüne kadar yürüdüler. Burada toplanan velilerden 7 kişilik temsilci, ilk olarak Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Rahmi Çanakcı ile görüştü.

“Sizin çocuklarınız bizim çocuklarımızdır” diyen Çanakcı, velilerden taleplerini yazılı olarak dilekçeyle iletmelerini istedi.

Her şeyin daha önceden planlandığını ve kendilerinin bu durumdan yeni haberlerinin olduğunu belirten veliler ise, “Okul bizimdir ve ne gerekiyorsa yapacağız. Bu eylemi yaparak tek amacımız sesimizi duyurmaktır. Bizler okulumuzun aynı şekilde hizmet vermesini, öğretmenlerimize dokunulmamasını istiyoruz. Yüreği yanmış mağdur çocukların velileri olarak sesimizi duyun. Sorunlar sorun yaratarak çözülmez.” dedi.

Daha sonra Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu ile bir araya gelen veliler, benzer taleplerini Kaymakam’a da söylediklerini belirterek, “Sayın Kaymakam bize ne evet ne de hayır dedi. Taleplerimizi yazılı bir şekilde iletmemizi istedi. Net bir sonuç alamadık.” dedi.

Öte yandan Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu’nun velilerle görüşmesinde gazetecileri istememesi tepkilere neden oldu. Bazı veliler, basına kapalı yapılan görüşmeye bir anlam veremediklerini söyleyerek, “Gazetecilerden neden bu kadar çekiniyorlar anlamış değiliz. Sonuçta onlar gördüklerini ve doğru olanı kamuoyuyla paylaşmak için buradalar. Gazetecilerden korkmasınlar.” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.