Okullarda, “Domuz Gribi” temizliği

Karacabey’de “Domuz Gribi”ne karşı temizlik çalışmaları başladı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yayınladığı genelge doğrultusunda olası ‘Domuz gribi’ vakalarına karşı ülke genelindeki okullarda dezenfekte çalışması yapıldı.
            Türkiye genelindeki okulların Cumhuriyet Bayramı ve öncesinde 4 gün tatile girmesinin ardından temizlik çalışmaları Karacabey ve köylerindeki tüm ilköğretim ile liselerde sürdü.
            Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, dün gezdiği Atatürk, İstiklal ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu’ndaki temizliği yerinde inceledi. Sıkı bir temizlik yapıldığı gözlenen okullarda özellikle öğrencilerin kullandıkları kapı kolları, kalorifer petekleri, tablolar, tuvaletler, sıralar ve bunun gibi tehlike oluşturabilecek yerler temizlendi.
            Sağlıkçıların önerdiği 9 litre suya bir litre çamaşır suyu karıştırılarak yapılan temizlik çalışmaları, Pazartesi günü bitmiş olacak.
            Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, “Karacabey’de henüz domuz gribi görülmese de bakanlığımızın almış olduğu karar doğrultusunda ilçemizdeki tüm okullarda bu salgına yönelik temizlik yapıyoruz. İlçemiz ve köylerimizdeki tüm okullarda aynı anda çalışmalarımızı başlattık. Kaymakamlığımız, İşkur bünyesinde çalıştırılan işçileri de ihtiyaç duyulan okullara gönderdi. Temizlik kapsamında okulların tüm tuvaletleri, lavaboları, sınıfları, koridorları, sıraları hatta kapı kolları dahil olmak üzere her yeri hijyenik bir ortama kavuşturacağız” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.