Cumhuriyet özgürlüktür, aydınlıktır!

86. yılı coşkuyla kutladık:
Karacabey’de Cumhuriyetimizin 86. yıldönümü coşkuyla kutlandı. Hafta içi yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmaları ile Cumhuriyet Koşusu’yla başlayan kutlamalar, önceki gün de bisiklet turu ve Atatürk Anıtına Çelenk konulmasıyla devam etti.
            M. Fehmi Gerçeker Stadyumu’nda dün yapılan kutlamaların ardından Atatürk Parkı’nda düzenlenen kokteyl ile aynı günün akşamı Fener Alayı’ndan sonra gerçekleşen havai fişek gösterisiyle coşku doruğa tırmandı.
            M. Fehmi Gerçekler Şehir Stadyumu’ndaki programda ilk olarak Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı J.Kd.Yzb. Galip Erbil ile Belediye Başkanı Ergün Koç, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.
            Daha sonra Kaymakam Dursun Balaban günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Cumhuriyetin hürriyet abidesi olduğunun altını çizen Balaban, “Cumhuriyet, Atatürk’ün eseridir. Halk iradesinin en mükemmel bir şekilde tezahür ettiği yönetim Cumhuriyet’tir. Bu anlamlı eserde nice şehit kanı vardır” dedi.
Bir Türk dünyaya bedeldir
            Cumhuriyetin kazanılmasında gelişen süreci anlatan Kaymakam Balaban, işgal altında olan bir ülkenin içinde bulunduğu zor duruma değindi. Türk Milleti’nin bu işgale asla tahammül edemeyeceğine dikkat çeken Balaban, “1919’da Samsun’da bir güneş doğdu. O güneş, Mustafa Kemal Atatürk’tü. Onun önderliğinde yapılan savaşlarda zaferler kazanıldı. Bu kutsal topraklarda geleceğimiz gençlerdir. Gençlerimiz, Atatürk ilkelerine sahip çıkarak, ülkesi için canla başla çalışmalıdır. Kimse bu ülkeyi bölemez. Çünkü bir Türk, dünyaya bedeldir” diyerek herkesin bayramını kutladı.
            Cumhuriyet İlköğretim Okulu Öğrencisi Ezgi Asa ile Endüstri Meslek Lisesi Öğrencisi Emre Direnci’nin okuduğu şiirler büyük alkış aldı. Şiirlerin ardından Atatürk, Cumhuriyet ve İstiklal İlköğretim Okulu öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları Ekibi, Bursa yöresinden çeşitli oyunları oynadı.
            Karacabey’li Şair Süleyman Yücekaya’nın, “Kimse Bölemez” isimli şiiri ise, törene katılanlara duygulu anlar yaşattı.
            Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan resim, şiir, kompozisyon ile Cumhuriyet Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı J.Kd.Yzb. Galip Erbil, Belediye Başkanı Ergün Koç ve Başsavcı Ömer Karişit ödüllerini verdi.
            Ödül töreninden sonra okullar, resmi araçlar ve diğer kurumlara ait araçlar geçit törenine katıldı. Törene; Kaymakam Dursun Balaban, Garnizon Komutanı Yzb. Galip Erbil, Belediye Başkanı Ergün Koç, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit’in yanı sıra, M.Y.O. Müdürü Prof. Dr. İbrahim Ak, daire amirleri, sivil toplum örgütleri, siyasi parti temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.