Okullar açıldı! İlk ders:15 Temmuz

Karacabey’de yaklaşık 14 bin öğrenci ve bin öğretmen ile ülke genelinde 18 milyon öğrenci ve 985 bin 362 öğretmen için dün 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılı başladı.
‘2016/2017 Eğitim-Öğretim Yılı İlköğretim Haftası’ Karacabey’de de kutlanırken, törenlere 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleri damga vurdu.
Saat 09.30’da Atatürk Anıtı’na İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunumuyla başlayan kutlama programı, Ömer Matlı İlkokulu’nda çeşitli etkinliklerle devam etti.
İlköğretim Haftası programına İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin’in yanı sıra; Kaymakam Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Vural, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Erol, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Ayhan Sağlam, siyasiler, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Ömer Matlı İlkokulu bahçesindeki program, saygı duruşunun ardından Karacabey Ortaokulu Müzik Öğretmeni Seda Korkmaz Ünlü yönetiminde İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. 4/E Sınıfı öğrencilerinden Beyza Dağçal’ın açılış konuşması ve Damla Haliçler’in İlköğretim Haftası şiiri yoğun alkış topladı.
Okunan şiirlerin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı. Dingin, “Okulların açıldığı Eylül ayının 2. Haftası İlköğretim Haftası olarak kutlanmaktadır. Bir nevi her yıl eğitim-öğretim yılının açılış programı niteliğindedir. Ancak bu yıl, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının açılışını yeni bir sayfa açarak bir başka aşkla, bir başka sevdayla ve bir başka ruhla yapıyoruz. Çünkü bu yıl İlköğretim Haftası’nı 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma etkinlikleriyle birlikte kutluyoruz. İlköğretim Haftamız ve Demokrasi Zaferimiz kutlu olsun. Bugün buradan bir kez daha o et ve kemikten ibaret sandığımız yürekleri kendinden büyük, yükleri kendinden ağır, o yüce ruhlarıyla ve etleriyle demirleri, çelikleri durduran aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, yad ediyoruz. Allah onlardan razı olsun. Demokrasi tarihimizin dönüm noktası olan her 15 Temmuz’lar dada sonsuza dek anılmaya devam edileceklerdir.
Bugün bütün okullarımızda ilk zilimiz 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi Anma dersi için çalacak ve ilk dersimiz olacak. Ders olarak okutacağız ki, ders olarak anlatacağız ki, bir daha böyle menfur olayların yaşanmaması için de ders alınsın ve ders olsun. Okullarımızda 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitlerimizi Anma köşeleri ve panoları oluşturulacak. Konuyla ilgili yarışmalar ve çeşitli etkinlikler düzenlenecek. 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılına Karacabey’de yaklaşık 14 bin öğrenci, bin öğretmen, personel, idareci ve 550 derslikle başlamış bulunmaktayız. Her şeye rağmen, ilçemizde hiçbir dersin boş geçmeden, herhangi bir Pazartesi günü gibi eğitim-öğretime başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu konuda zaman gütmeden, gecesine gündüzüne katarak çalışan tüm personelime teşekkür ediyorum. Eğitime verdiği duyarlılık ve desteklerinden dolayı da Belediyemize şükranlarımı sunuyorum. Özellikle engelli öğrencilerin taşınmasında, okullara hizmetli desteği sağlanmasında ve yakın zamanda Karacabey’in bir özel eğitim okuluna kavuşmasını sağlayacak olmasından dolayı da teşekkürlerimi bir borç biliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 2016-2017 Eğitim-Öğretim yılının tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idareci ve personelimize hayırlı olmasını temenni ediyor, başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.
Dingin’in konuşmasının ardından 3/C Sınıfı öğrencilerinin Halk Oyunları gösterisi büyük beğeni topladı. Program, 4/E Sınıfı öğrencileri tarafından, okula yeni katılan 1/E sınıfı öğrencilerine “Hoşgeldiniz çiçeği” sunumu ile sona erdi.
Yeni eğitim-öğretim maratonu, 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek. Birinci kanaat dönemi 19 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve 20 Ocak 2017 Cuma günü sona erecek. Yarıyıl tatili 23 Ocak-3 Şubat 2017’de yapılacak. İkinci kanaat dönemi, 6 Şubat 2017 Pazartesi günü başlayacak ve 9 Haziran 2017 Cuma günü sona erecek.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.