Okullar 15 gün mola verdi

Karacabey’de 14 bin, ülke genelinde ise yaklaşık 17 milyon öğrencinin beklediği sömestr tatili dün başladı. 11 Şubat Pazartesi gününe kadar devam edecek olan tatil öncesinde, 5,5 yaşına giren ve okulla tanışan öğrenciler de ilk kez karne heyecanı yaşadı.
    Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Muhsin Özdamar ve Hacı Ahmediye Onur İlk-Ortaokulu’nda dün düzenlenen karne törenlerine katıldı.
    Öğrenci ve velilere önemli mesajlar veren Dingin, başarıda birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti.
     İlk dönemin başarılı geçtiğini vurgulayan Dingin, bunda en büyük payın öğretmen, okul idarecileri ve velilere ait olduğunu söyledi. Dingin, “Ancak bu başarıda diğer paydaşlarımızı da unutmamamız gerekir. Bu yolda bizleri yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen tüm özel ve resmi okul ve kurumlarımız ile diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ve sivil toplum örgütlerine de teşekkürü bir borç biliyorum” diye konuştu.
    14 bin 200 öğrencinin karne heyecanı yaşayacağını kaydeden Emin Dingin öğrenci ve velilere yönelik şu açıklamalarda bulundu; “Kimileri emeğinin karşılığını alacak, sevinecek; kimileri alamadığını sanacak, üzülecek ama karne hiçbir zaman hayatın sonu olmayacak.
    Öğrencilerimiz şunu asla unutmasın ki, o karneler aynı zaman da ailelerinizin, bizlerin karneleridir. Bu durumu birlikte başarmışızdır ya da birlikte başaramamışızdır. Sevgili öğrenciler, sizlere sizin kadar keşke bizler, öğretmenleriniz, anne babalarınız faydalı olabilsek. Ama hayat kendi ellerinizle şekillenecek. İlmek ilmek, desen desen ve bir bir…
    Değerli veliler; öğrencilerimiz, çocuklarımız bizim yarınlarımızdır. Toplumdaki en güzel resmimiz, yarınlara bırakabileceğimiz en güzel mirasımızdır. Gelin hep birlikte yarınlara güzel bir miras bırakalım. Onlara kızmak, kırmak yerine anlamaya çalışalım. Eksikliklerini görmekten ziyade göstermeye çalışalım, onlara nasihat etmek yerine örnek olalım. Ve hiçbir zaman anne baba olunca çocukluğumuzu, yaşlanınca gençliğimizi hatta öğretmen olunca öğrenciliğimizi unutmayalım.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.