“Okul Sütü Akıl Küpü” projesi başladı

 

*Milli Eğitim Müdürü, zehirlenmelere karşı uyardı; “Sütler kesinlikle güneşe bırakılmamalıdır. Buzdolabına konmamalıdır ve açıldıktan sonra yarım saat içinde tüketilmelidir.”

Milli Eğitim Bakanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Okul Sütü Akıl Küpü” projesi dün Karacabey’de başladı.

            Cumhuriyet İlköğretim Okulu’nu ziyaret eden Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ile Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Arı, sütlerin köyler de dahil olmak üzere tüm ilçe genelindeki ilköğretim okullarında dağıtılacağını söyledi.

            Okul Müdürü Rafet Yılmaz ile birlikte anasınıfı ve 5. sınıf öğrencilerine süt dağıtan Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Haftalık olarak gelen sütler, proje kapsamında anasınıfları da dahil olmak üzere 5. sınıfa kadar olan tüm ilköğretim öğrencilerine okullar kapanana kadar dağıtılacak” dedi.

            Ülkenin bazı bölgelerinde sütten zehirlenen öğrencilerle ilgili haberler yayınlandığını belirten Dingin, bu olayların bilgi eksikliğinden kaynaklandığını ileri sürdü.

            Sütlerin buzdolabına konmaması gerektiğini belirten Dingin, “Öğrencilere dağıtılan sütler kesinlikle güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır ve açıldıktan sonra yarım saat içinde tüketilmelidir. Bu sütler buzdolabına da konmamalıdır. Aksi halde istenmeyen zehirlenme olayları meydana gelebilir” bilgisini verdi.

            Öğrencilere süt dağıtımından önce velilerin onayını aldıklarını kaydeden Dingin, “Bazı öğrencilerimizin süte alerjisi olabilir ya da sütü sevmiyor olabilir. Öğrencilerin süt tüketimi zorunlu değildir. Velilerimize konuyla ilgili anketler gönderildi. Onların isteklerine göre isteyen öğrenciye süt veriyoruz, istemeyenlere vermiyoruz” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.