Hıdrellez Şenliğine davetlisiniz!

 

Bursa Karacabeyliler Derneği İlçe Teşkilat Başkanı Vural Mutiş, yarın düzenlenecek olan “Büyük Festival Hıdrellez Şenliği”ne tüm ilçe halkı davet etti.

Hıdrellez Festivali’ni geleneksel hale getireceklerini vurgulayan Mutiş, dernek olarak gelenek ve görenekleri yaşatmayı amaçladıklarını söyledi.

Başkan Mutiş, “Geleneklerimiz korumak en başlıca görevlerimizdendir. Geçmişte bayram havasında geçen Hıdrellezleri yeniden gerçekleştirmeyi istiyoruz. Karacabey Harası’nda düzenleyeceğimiz bu güzel etkinlikte ilçe halkımızı da aramızda görmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Muhteşem bir organizasyona imza atacaklarını duyuran Mutiş, “Festival havasında gerçekleştireceğimiz etkinlikte; canlı Karagöz-Hacivat, sihirbaz, folklor gösterileri, roman dans yarışması, potbori sanatçısı, 23 Nisan’larda yapılan çocuk yarışmaları, Mehteran gösterisi, Karacabeyli sanatçı Zeki Sargın konseri düzenlenecek.

Bunların yanı sıra ödül törenlerimiz de olacak. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Recep Altepe’ye yılın belediye başkanı, Kent Konseyi Başkanı Semih Pala’ya yılın Kent Konseyi Başkanı, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz’a yılın iş adamı, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin’e Lala Şahin eğitimcisi, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’e Ulubatlı Hasan onur plaketi, CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan’a üstün onur hizmet plaketi, AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı’ya Mustafa Kemal Atatürk barış ve kardeşlik plaketi, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan’a kardeş ilçe belediye başkanı plaketi, Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç’a şeref plaketi, Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Özer Matlı’ya en genç başarılı girişimci plaketi ve programa katılması halinde Bakan Bülent Arınç’a fahri hemşerilik plaketi sunacağız.

Muhteşem bir gün olacağını düşündüğümüz bu güzel festivale Karacabeylilerin yanı sıra, Bursa ve Mustafakemalpaşalı tüm vatandaşlarımızı davet ediyoruz” diye konuştu.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.