OKS adaylarına ikinci yerleştirme uyarıları

OKS adaylarına ikinci yerleştirme uyarıları
Karacabey Milli Eğitim Müdür Vekili Kadir Tosun, Ortaöğretim Kurumları Sınavı (OKS) birinci yerleştirme sonuçlarına göre okullardaki kayıtların önceki gün sona erdiğini duyurdu.
Tosun, “Boş kontenjanlar 19 Ağustos’ta ilan edilecek. İkinci yerleştirme başvuruları 20-24 Ağus-tos tarihleri arasında yapılacak.
Bu yerleştirmeye girmek isteyen tüm adayların mezun oldukları okula başvurmaları zorunludur. Aksi takdirde bu yerleştirmede yer alamazlar” uyarısında bulundu.
Tosun’un verdiği bilgiye göre, birinci yerleştirme sonucu açıkta kalan adayların şansını tekrar denemek için ikinci yerleştirme işlemine başvurması gerekiyor. Birinci yerleştirme sonucu bir tercihini kazanıp kesin kaydını yaptıran adaylar da isterlerse ikinci yerleştirme işlemine başvurabilecek. Tosun, adayların daha alt bir tercihini kazanma ya da açıkta kalma ihtimallerini ise örnek vererek açıkladı: “
Diyelim ki birinci yerleştirmede, tercih ettiği bir okulu kazanan öğrenci, daha üst tercihini kazanma umuduyla ikinci yerleştirmeye başvurdu. OKS sistemi normalde alttan üste, boş yerler doldurularak çalışacak.
Dolayısıyla bu öğrenci en kötü ihtimalle daha önce kazandığı yere girecek. Ancak birinci yerleştirmede olan özel fen, meslek ve anadolu liselerine denk özel okullar ikinci yerleştirmede yer almayacak. Bu yüzden ilk yerleştirmede bu okullardan birini kazanan ancak ikinci yerleştirmeye de başvuran adaylar alttan üste doğru yerleştirmede sıralamayı az da olsa değiştirebilecek. Böylece daha önce kazandığından daha altta bir okula girme ya da açıkta kalma riski az da olsa var.”
İkinci tercihlere başvuru yapacak aday öğrencilerin http://oks2007.meb.gov.tr/tercih.htm adresinde yer alan e-kılavuzu inceleyerek yapmalarının daha sağlıklı olacağı belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.