Öğretmenlerden duyarsızlık eleştirisi

Karacabey Milli Eğitim Müdürlüğü’nün fiyaskoyla sonuçlanan seminer saatine saygı göstermemesi yüzlerce ortaokul öğretmenine “Pes” dedirtti.
Milli Eğitim Müdürlüğü okul müdürlerine duyuru yaparak, tüm ortaokul öğretmenlerinin 05. Eylül. 2018 Çarşamba günü saat 10.30’da Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde toplanmalarını istedi. Yoğun eleştirilere neden olan sözde seminere çağrı yapılırken bazı okul müdürlerinin içerikle ilgili bilgi vermemesi tartışmaları da beraberinde getirdi.
Pis, havasız ve 40 derecenin üstünde olduğu hissedilen salondaki bunaltıcı sıcaklıkta, 300’e yakın öğretmenin neden çağırıldıklarını bile bilmeden bir saate yakın bekletilmeleri, oldukça dikkat çekici yorumlarına neden oldu.
Milli Eğitim Müdürlüğü’nün duyarsız tutumu “Kabul edilemez” şeklinde değerlendirildi.
Söz konusu duyarsızlığı eleştiren bir çok öğretmen, “Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, öğretmenleri ile toplantı yapması çok doğaldır. Ancak, toplantının içeriği önceden bildirilmelidir. Sıcaktan sucuk gibi olduğumuzu söyleyebileceğimiz pis ve havasız salonda bir saat boyunca neden bekletildiğimizi anlamış değiliz. 10.30 da gelin dediler, söylenilen saatte salondaki yerimizi aldık. Ancak çağrıyı yapanların gelmeleri 11.30’a yakındı. Doğrusunu söylemek gerekirse etik bulmadığımız bu durumu anlamakta zorlanıyoruz. Bir saat bekletildikten sonra gelen Şube Müdürlerimizin özür dileyerek başlattıkları toplantının içeriğinin “Trafik kuralları” olduğunu ancak öğrenebildik” diye yakındı.
Konuşmacıların hazırlıksız olmaları nedeniyle fiyaskoyla sonuçlanan sözde toplantı içeriğinin önceden bildirilmemesini ve bunaltıcı sıcakta bir saate yakın bekletilmelerini eleştiren öğretmenlerin çoğu Milli Eğitim Müdürlüğü’nün duyarsızlığını solonu boşaltarak protesto etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.