“Öğretmenler Günü” kutlu olsun

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi'ndeki programda ilk olarak Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdürrahim Üner ile Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, günün önemini belirten konuşma yapacak.
Şiirlerle anlam kazanacak etkinlikte daha sonra göreve yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreni ve konuşmalar yer alacak.
Şehit olan öğretmenlerle ilgili yapılacak sunumun ardından, görevi başında yaşamını yitiren öğretmenler de unutulmayacak.
“24 Kasım Öğretmenler Günü Programı”nda son olarak ödül töreni ve Öğretmen Marşı'nın okunmasıyla sona erecek.
Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “24 Kasım Öğretmenler Günü” ile ilgili yaptığı açıklamada, öğretmenlerin eğitim sisteminin en önemli unsularından biri olduğunu belirtti.
Dingin, “Atatürk’ün, ‘Dünyanın her yerinde öğretmenler, insan topluluklarının en saygı değer unsurlarıdır' sözleri bu gerçeğin ifadesidir. Öğretmenler bir milletin kaderini ayakta tutandır. Cumhuriyet'in kalbi, genç beyinlerin meşalesi, geleceğin garantisidir. Yatağına sığmayan nehirdir. Öğretmenler geceleri aydınlatan dolunay, gündüzlere hayat veren güneş ve cehaleti yok eden aydınlıktır. Teknik ne kadar ilerlerse ilerlesin, sınıflardaki öğretmen şevkatinin yerini asla dolduramaz.
Türk öğretmeni, hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye inanmıştır. Bu yolda hizmeti ibadet sayan bir ışıktır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, cumhuriyetin çocuklarını ve geleceğini düşünerek yaptığı harf inkılabıyla eğitime verdiği önemi; 'Milli Eğitim işlerinde mutlaka muzaffer olmak lazımdır.
Bir milletin hakiki kurtuluşu ancak bu suretle olur' demiştir. İşte bu hedef doğrultusunda yüce milletimizin bağımsız, aklın ve bilimin ışığında çağdaş bir Türkiye'nin özgür düşünceli bireylerini yetiştirmek öğretmenlerin görevidir. Başöğretmen, büyük insan Yüce Atatürk'ün çizdiği yüksek medeniyet yolunda ilermeyi görev sayan öğretmenlerimizin, bu anlamlı gününü en içten dileklerimle kutluyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.