Öğretmenler geleceğimizdir, sahip çıkmalıyız!

“Bana bir harf öğretenin kölesi olurum” diyen bir medeniyetin mensupları olduğumuzu anımsatan Yıldız; “Yeniden Büyük Türkiye”nin kuruluşunda en değerli varlığımız şuurlu, ahlaklı, maneviyat sahibi gençler olacaktır. Bu yüzden gençlerimizin ve onları eğitmekle yükümlü öğretmenlerimizin sahip olduğu olanakları arttırdığımız ölçüde geleceğe güvenle bakabiliriz” diye konuştu.
Ahlaki ve manevi tahribatın arttığı bir dönemden geçtiğimizi, bu nedenle eğitimin daha da önem kazandığını vurgulayan Gürsoy Yıldız, ancak öğretmenlerin bu sorumluluğa uygun maddi ve teknik imkanlardan yoksun olduğuna dikkat çekti.
Yapılan araştırmaların öğretmenlerin içinde bulunduğu dramatik tabloyu gözler önüne serdiğini hatırlatan Yıldız, “Öğretmenlerimizin yüzde 80'i kredi kartı borçlusudur. Ailelerinin geçimini sağlamak için işportacılık, simitçilik, şoförlük gibi ek işler yapmak zorunda bırakılmıştır. Bunun sorumlusu her hafta faize 1 milyar dolar öderken, öğretmene üç kuruşluk artışı çok görenlerdir. Öğretmenin talebine değil, IMF'nin talimatına kulak verenlerdir” değerlendirmesinde bulundu.
Bu olanaksızlıklara karşın öğretmenlerin özverili bir şekilde görevlerini yerine getirmeye çalıştığını söyleyen SP İlçe Başkanı Yıldız, “Öğretmenlerimizin ortaya koyduğu bu fedakarlık her türlü takdirin üzerindedir” dedi.
Toplumun her kesiminde olduğu gibi öğretmenlerin de yüzünün Milli Görüş iktidarlarında güldüğünü belirten Gürsoy Yıldız; Milli Görüş iktidarlarında eğitim ve eğitimcilerin sorunlarının çözümü için tarihi adımlar atıldığını, bunun en güzel örneğinin ise 54'üncü Hükümet'in icraatları olduğunu kaydetti.
Bundan sonra da aynı şuur ve kararlılıkla eğitim camiasının sorunlarının çözülmesi ve öğretmenlerin hak ettikleri ekonomik imkanlara kavuşması için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayan Gürsoy Yıldız, “Çocuklarımızı emanet ettiğimiz, ülkemizin geleceğine yön veren öğretmenlerimiz, 700 bine yaklaşan büyük bir ordudur. Şuurlu öğretmenlerin yetiştireceği 'özlenen nesil', 'Yeniden Büyük Türkiye'yi ve 'Yeni Bir Dünya'yı kuracak, böylece bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olacaktır. Bu temenni ile bütün öğretmenlerimizin '24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.