Öğretmenevi şampiyon

*Fiziksel Engelliler ikinci olurken, faal futbolcu oynatan Marpa hükmen yenik sayılınca Sütaş üçüncü sırada yer aldı.
Atatürk Spor Salonu’nda 15 Şubat’tan bu yana devam eden solan futbolun gençler kategorisinin şampiyonu Öğretmenevi oldu.
Önceki akşam oynan Fiziksel Engelliler Derneği ile Öğretmenevi arasındaki şampiyonluk maçını Öğretmenevi 9-4 kazandı. Son derece çekişmeli ve bir o kadar da centilmence geçen karşılaşmada ilk yarıyı 5-2 Öğretmenevi önde tamamladı. İkinci yarıya daha iyi başlayan Fiziksel Engelliler Derneği, bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince yenilgi kaçınılmaz oldu. Fiziksel Engelliler Derneği kalecisinin sakat sakat oynaması farklı yenilgiyi getiren etkenlerdendi. Öğretmenevi ise teknik oyunuyla göz doldururken, geceye Fiziksel Engelliler Derneği futbolcusu Yasin damgasını vurdu. İkinci yarıda oyuna giren Yasin, takımının 4. golüne şık bir vuruşla imza atarken, sporun engel tanımayacağını da salonu dolduran herkese gösterdi.
Gençlerde 9-4’lük galibiyetle Öğretmenevi şampiyon olurken, Fiziksel Engelliler Derneği’de ikinci sırada yer aldı.
Final gecesinin tartışmalı maçında ise Marpa Spor, Karacabey Spor destekli kadrosuyla Sütaş’ı 9-3 mağlup etti. Sütaşlı futbolcular, faal futbolculara karşın ilk yarıdaki mücadeleleriyle devreyi 2-2 bitirmeyi başardı. İkinci yarıda girdiği pozisyonları değerlendiremeyen Sütaş, arka arkaya yediği iki golden sonra oyun disiplininden kopunca sahadan mağlup ayrıldı. Marpa’nın faal lisanslı sporcuları yasak olmasına karşın oynatması maç öncesi kısa bir krizin yaşanmasına neden oldu. Sütaş Spor, yöneticileri Marpa’nın bu tutumuna tepki göstererek maç başlamadan itiraz etti. Lisanslı faal futbolcuların turnuvada oynatılmasının karar dışı olmasına karşın, Marpa’nın kazanmak adına her şey yapılır anlayışı tribünlerin bile tepkisini çekti. Faal futbolcularla üçüncülük maçına çıkan Marpa Spor, “Herkes İçin Her Yaşta Spor” sloganıyla düzenlenen turnuvaya da gölge düşürdü.
Sütaş’ın itirazını değerlendiren organizasyon komitesi ise kurallar gereği Marpa Spor’un hükmen mağlup olduğunu bildirdi. Alınan karar sonrası gençlerde turnuvanın üçüncüsü ise Sütaş oldu.
Marpa’da oynayan Karacabey Spor futbolcularına ise izinsiz olarak katıldıkları için ağır para cezası verildiği, ancak buna karşın sporcuların turnuvada oynamaya devam ettiği belirtildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.