“Öğrenme Güçlüğü Semineri” ilgi gördü

Karacabey İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Karacabey Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından geçtiğimiz Cuma günü düzenlenen “Sosyal becerilerin geliştirilmesinde ailenin rolü ve özel öğrenme güçlüğü” semineri ilgi gördü.
Dr. Öğretim Üyesi Ceyda Turhan’ın sunumuyla Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda; öğrenme güçlüğü yaşayan çocukların ailelerine bu farklılığın aşılmaz bir engel olmadığı, birçok olumlu örneğin ve başarılı insanların olduğu anımsatıldı. Dr. Öğretim Üyesi Ceyda Turhan, konu ile ilgili aileler ve çocukların daha mutlu ve başarılı bir yaşam geçirebilmeleri için gerekli adımları açıkladı.
Turhan, sosyal becerilerin geliştirilmesi noktasında ailelerin rolünün önemli bir etken olduğuna dikkat çekerek, önemli tavsiyelerde bulundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Ahmet Aydın’ın da katıldığı seminer sonunda katılımcılara hazırlanan Engelli Hakları Başucu Kitapçıkları hediye edildi. Düzenlenen seminere katılımcılar yoğun ilgi gösterdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Başta seminer sunumunu yapan Dr. Ceyda Turhan olmak üzere, seminer faaliyetinin düzenlenmesinde emeği geçen Rehberlik ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü’nün yönetici ve öğretmenlerini tebrik ederim.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.